חומרים ל- 8 מנות:
8 שוקיים מפורקים למילוי
למילוי:
3 כפות שמן רגיל
1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
3 משמשים מיובשים
4 שזיפים מיובשים
2 כפות חמוציות
2 כפות אוכמניות מיובשות או צימוקים
4 כפות שבבי שקדים קלויים
8 כפות גדושות קוסקוס רגיל מבושל מסדרת 'קוסקוס זה משפחה חמה' (מבושל לפי ההוראות שבגב השקית)
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה ממרח שקדייה
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
לתיבול:
4 כפות שמן זית
6 כפות סילאן
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח, לפי הטעם
פלפל, לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין
אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה.
חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומתבלים במלח ופלפל.
ממלאים את פנים השוקיים בתערובת ומהדקים היטב.
בעזרת ריבועי נייר אפייה וחוט קשירה אוטמים את הצד הפתוח של השוקיים, כך שהמילוי לא יתפזר בזמן הצלייה.
מסדרים את השוקיים בתבנית צלייה, מתבלים בכל מרכיבי התיבול ומוסיפים 3 כפות מים.
צולים בתנור בחום בינוני בגובה 180 מעלות, במשך כשעה.
מאיה דרין היא שפית ועיתונאית קולינריה
סטיילינג וצילום לירון אלמוג