שוקי עוף ממולאים

חומרים ל- 8 מנות:8 שוקיים מפורקים למילוילמילוי:3 כפות שמן רגיל1 בצל קלוף וחתוך לרצועות3 משמשים מיובשים4 שזיפים מיובשים2 כפות חמוציות 2 כפות אוכמניות מיובשות או צימוקים4 כפות שבבי שקדים קלויים8 כפות גדושות קוסקוס רגיל מבושל מסדרת 'קוסקוס זה משפחה חמה' (מבושל לפי ההוראות שבגב השקית)2 כפות שמן זית1 כף גדושה ממרח שקדייהמלח, לפי הטעםפלפל שחור גרוס, לפי הטעםלתיבול:4 כפות שמן זית6 כפות סילאן2 כפות פפריקה מעושנתמלח, לפי הטעםפלפל, לפי הטעם2 ענפי רוזמריןאופן ההכנה:מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה.חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות.מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומתבלים במלח ופלפל.ממלאים את פנים השוקיים בתערובת ומהדקים היטב.בעזרת ריבועי נייר אפייה וחוט קשירה אוטמים את הצד הפתוח של השוקיים, כך שהמילוי לא יתפזר בזמן הצלייה.מסדרים את השוקיים בתבנית צלייה, מתבלים בכל מרכיבי התיבול ומוסיפים 3 כפות מים.צולים בתנור בחום בינוני בגובה 180 מעלות, במשך כשעה.מאיה דרין היא שפית ועיתונאית קולינריהסטיילינג וצילום לירון אלמוג

חומרים ל- 8 מנות:
8 שוקיים מפורקים למילוי

למילוי:
3 כפות שמן רגיל
1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
3 משמשים מיובשים
4 שזיפים מיובשים
2 כפות חמוציות
2 כפות אוכמניות מיובשות או צימוקים
4 כפות שבבי שקדים קלויים
8 כפות גדושות קוסקוס רגיל מבושל מסדרת 'קוסקוס זה משפחה חמה' (מבושל לפי ההוראות שבגב השקית)
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה ממרח שקדייה
מלח, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
לתיבול:
4 כפות שמן זית
6 כפות סילאן
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח, לפי הטעם
פלפל, לפי הטעם
2 ענפי רוזמרין

אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה.
חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות.
מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומתבלים במלח ופלפל.
ממלאים את פנים השוקיים בתערובת ומהדקים היטב.
בעזרת ריבועי נייר אפייה וחוט קשירה אוטמים את הצד הפתוח של השוקיים, כך שהמילוי לא יתפזר בזמן הצלייה.
מסדרים את השוקיים בתבנית צלייה, מתבלים בכל מרכיבי התיבול ומוסיפים 3 כפות מים.
צולים בתנור בחום בינוני בגובה 180 מעלות, במשך כשעה.


מאיה דרין היא שפית ועיתונאית קולינריה

סטיילינג וצילום לירון אלמוג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר