כנפי עוף עסיסיות בטיגון עמוק

חומרים:12 יחידות, של כנפיים חצויות (מנה גדולה)חצי כוס קמח תפוחי אדמה 1 כפית מלח דק 1 קורט פלפל שחור טחון דק חצי כוס רוטב (3 מתכונים בהמשך) טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה) אופן הכנת הכנפיים: שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים.מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל.מוסיפים את מחצית קמח תפוחי האדמה ומחכים כ- 10 דקות עד שנוצרת שכבה לחה על הכנף.במקביל מחממים בסיר גבוה שמן סויה או קנולה לטמפרטורה של 170-180 מעלות (חשוב: הכנפיים אמורות לעבור טיגון בשמן עמוק). לפני שמכניסים לסיר, מצפים את הכנפיים בשכבה נוספת של קמח תפוחי אדמה.מכניסים את הכנפיים אחת אחרי השנייה, ומטגנים עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם). מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים.מגישים ומקשטים. רוטב צ'ילי מתוקחומרים:1 כוס צ'ילי מתוק 1 כף סוכר חום דמררה1 כף רוטב סויה חצי כפית שמן שומשום חצי שן שום קצוצה דק חצי כפית ג'ינגיר טרי קצוץ דק מעט מים במידת הצורך 40 גרם חמאה (לא חייב) אופן ההכנה: מכניסים את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו, למעט החמאה, לסיר רחב.מבשלים על אש בינונית.מוסיפים את החמאה ומערבבים עד התמוססות החמאה.יש לשים לב לתהליך הבישול, ולוודא שהרוטב לא יתפרק.רוטב חריף מעושן חומרים:100 גרם רוטב טריאקי400 גרם רוטב צ'ילי מתוק50 גרם רוטב סרירצ'ה 20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן) אופן ההכנה: מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצ'ה למחית חלקה.בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק, ומערבבים לרוטב חלק. רוטב חרדל ומייפל חומרים:1 כוס סירופ מייפל איכותיחצי כוס חרדל 1 כף סוכר דמררה קורט צ'ילי גרוס טיפה אחת של רוטב סרירצ'ה אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.צילום קונספטיק

חומרים:
12 יחידות, של כנפיים חצויות (מנה גדולה)
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
1 כפית מלח דק
1 קורט פלפל שחור טחון דק
חצי כוס רוטב (3 מתכונים בהמשך)
טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה)

אופן הכנת הכנפיים:
שוטפים את הכנפיים במים קרים מאוד ומסננים מנוזלים.
מעבירים לקערת ערבוב ומתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים את מחצית קמח תפוחי האדמה ומחכים כ- 10 דקות עד שנוצרת שכבה לחה על הכנף.
במקביל מחממים בסיר גבוה שמן סויה או קנולה לטמפרטורה של 170-180 מעלות
(חשוב: הכנפיים אמורות לעבור טיגון בשמן עמוק).
לפני שמכניסים לסיר, מצפים את הכנפיים בשכבה נוספת של קמח תפוחי אדמה.
מכניסים את הכנפיים אחת אחרי השנייה, ומטגנים עד שהכנף שחומה מבחוץ ומוכנה בפנים (יש לפתוח עם סכין ולבדוק שאין דם בקרבת העצם).
מוציאים את הכנפיים לקערת ערבוב ומוסיפים את הרוטב, מערבבים יחד כך שהרוטב יכסה את הכנפיים מכל הצדדים.
מגישים ומקשטים.

רוטב צ'ילי מתוק
חומרים:

1 כוס צ'ילי מתוק
1 כף סוכר חום דמררה
1 כף רוטב סויה
חצי כפית שמן שומשום
חצי שן שום קצוצה דק
חצי כפית ג'ינגיר טרי קצוץ דק
מעט מים במידת הצורך
40 גרם חמאה (לא חייב)

אופן ההכנה:
מכניסים את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו, למעט החמאה, לסיר רחב.
מבשלים על אש בינונית.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד התמוססות החמאה.
יש לשים לב לתהליך הבישול, ולוודא שהרוטב לא יתפרק.

רוטב חריף מעושן
חומרים:

100 גרם רוטב טריאקי
400 גרם רוטב צ'ילי מתוק
50 גרם רוטב סרירצ'ה
20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן)

אופן ההכנה:
מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצ'ה למחית חלקה.
בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק, ומערבבים לרוטב חלק.

רוטב חרדל ומייפל
חומרים:

1 כוס סירופ מייפל איכותי
חצי כוס חרדל
1 כף סוכר דמררה
קורט צ'ילי גרוס
טיפה אחת של רוטב סרירצ'ה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.

צילום קונספטיק

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר