החומרים
300 גרם חזה עוף
להשרייה
מיץ מחצי לימון
כפית סוכר חום
כף רוטב סויה משובח
3 כפות בצל ירוק קצוץ דק, בייחוד החלק הלבן
3 כפות קורנפלור
לבלילה
1 חלמון ביצה
שני שליש כוס מי קרח
שלושת רבעי כוס קמח
אופן ההכנה
את חזה העוף חותכים לרצועות דקיקות, מערבבים את חומרי המשרה ומוסיפים את העוף, משאירם ביחד שעתיים ומסננים. פורסים את העוף על מגש ובוזקים עליו מעט קורנפלור, דרך מסננת.
להכנת מי קרח – מוסיפים מים לקוביות קרח , מסננים ומודדים לאחר הסינון. מערבבים בחלמון, בוזקים את הקמח מלמעלה ומערבבים קלות במטרפה. כדאי להכין את הבלילה ברגע האחרון.
טובלים את העוף בבלילה ומטגנים בשמן הלוהט. סופגים מעט בנייר סופג ומגישים בקערית, אפשר על עלי חסה רעננים.
מתאים גם עם רטבים מהמזרח הרחוק כמו צ'ילי מתוק, טריאקי וכו' או עם רטבים "מערביים" כמו רוטב אלף האיים ומיונז עם שום.