חומרים:
8 ירכיים עוף
1 כף שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
3 פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות
2 שיני שום
1/2 כוס ציר עוף
1.5 כף קמח רגיל
1.5 כוס יין אדום יבש
1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות
2 כפיות עלי טימין
30 גרם פרמזן בחתיכה אחת
2 כפיות מרווה קצוצה
מלח ופלפל
הכנה:
לתבל ירכיים במלח ופלפל, לצלות במחבת 5 דקות מכל צד, להניח להתקרר.
עם כף מהשומן שנשאר, לטגן את הבצל והפטריות עם חצי כפית מלח. לאדות עד שהופך חום (6-8 דקות). להוסיף את השום והקמח ולערבב דקה. להוסיף את היין, הציר, העגבניות, הטימין, הפרמז'ן, מלח ופלפל ואת הירכיים.
לבשל עד שהעוף רך, כ-45 דקות. באמצע הבישול יש להפוך את הירכיים ולהוסיף את המרווה.
להגיש שתי ירכיים בתוספת ריזוטו או ניוקי, ועל הכל כמות נדיבה של רוטב. לקשט בעלי מרווה קצוצים.