הכנה מקדימה לעוף:
קורט סוכר
כפית מלח
קורט פלפל לבן
1 כפית קורנפלור
מים
200 גר' חזה עוף חתוך לרצועות
מערבבים את העוף עם המוצרים היבשים היטב בסיר.
מוסיפים מים ומבשלים ללא רתיחה כ-5 דקות.
מסננים ונותנים לעוף להתקרר.
חןמרים:
1 כף פלפל ירוק חתוך לרצועות
1 כף פלפל אדום חתוך לרצועות
1 כף בזיליקום טרי שלם
1 כף חציל קלוף חתוך לקוביות בינוניות
1 כף רצועות במבו- שוטס
1 כף פטריות שיטקה
1 כף אפונה
1 כפית מחית קארי ירוק (או אדום)
1/3 פחית חלב קוקוס
חזה עוף עשוי עפ"י הוראות הכנה מקדימה
2 כפות שמן סויה
הוראות הכנה:
מחממים שמן בווק, ומוסיפים קארי ירוק וחלב קוקוס (ניתן להוסיף צ'ילי חריף ליתר חריפות).
מערבבים עד שעולה ריח הקוקוס (בערך דקה). מוסיפים את העוף, כפית מלח, כפית סוכר ופלפל לבן.
טועמים ומשפרים תיבול.
מוסיפים את כל הירקות מלבד הבזיליקום, ומבשלים תוך כדי ערבוב ו"הקפצה".
אחרי שהירקות מתרככים טועמים שוב. מוסיפים את הבזיליקום, מורידים מהאש, ומגישים מיד.
ממתכוני שבוע טעמים בעמקים 2006
מיטב מסעדות עמק יזרעאל וסביבותיו
מפנקות בארוחות גורמה במחיר 89 ₪
12-18 בפברואר 2006