תחתיות ארטישוק וירכי עוף בלימון

חומרים ל-8 מנות2 שקיות תחתיות ארטישוק מוקפאות סנפרוסט (800 גרם)6 כפות שמן זית8 ירכי עוףרבע כוס מיץ לימון טרי5 פרוסות דקות מלימון טרי12 שיני שום כתושות3 גבעולי רוזמרין טרי או 2 כפיות אורגנו יבשמלח, פלפל שחוראופן ההכנה1מפשירים את תחתיות הארטישוק וחוצים כל תחתית. מחממים במחבת שמן, מטגנים את התחתיות עד להזהבה ומניחים בצד.מערבבים בקערה את העוף עם מיץ הלימון, השום, הרוזמרין ופרוסות הלימון. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת חום. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 50 דקות.מסירים את הרדיד וצולים בגריל במשך 20 דקות או עד שהעוף משחים.מוציאים את העוף מהתנור, מוסיפים את חצאי הארטישוק ומערבבים היטב עם הרוטב.מניחים את העוף מעל הארטישוק, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, ומחממים כ- 10 דקות.

חומרים ל-8 מנות
2 שקיות תחתיות ארטישוק מוקפאות סנפרוסט (800 גרם)
6 כפות שמן זית
8 ירכי עוף
רבע כוס מיץ לימון טרי
5 פרוסות דקות מלימון טרי
12 שיני שום כתושות
3 גבעולי רוזמרין טרי או 2 כפיות אורגנו יבש
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה
1מפשירים את תחתיות הארטישוק וחוצים כל תחתית. מחממים במחבת שמן, מטגנים את התחתיות עד להזהבה ומניחים בצד.

מערבבים בקערה את העוף עם מיץ הלימון, השום, הרוזמרין ופרוסות הלימון. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בתבנית חסינת חום. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות במשך 50 דקות.

מסירים את הרדיד וצולים בגריל במשך 20 דקות או עד שהעוף משחים.

מוציאים את העוף מהתנור, מוסיפים את חצאי הארטישוק ומערבבים היטב עם הרוטב.

מניחים את העוף מעל הארטישוק, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, ומחממים כ- 10 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר