חומרים
8 ירכי עוף ללא העור
1 ק"ג תפ"א
2 עגבניות קלופות וקצוצות
10 שיני שום קלופות
10 בצלצלים קלופים
שמן קנלה או תירס
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 לימונים צהובים חתוכים לרבעים (עם הקליפה)
זר קטן של מיורן טרי
אופן הכנה
את תפוחי האדמה לחתוך לסירות עבות ולהשרות כחצי שעה במי מלח קרים (1 כפית גדושה מלח לליטר) לסנן ולייבש היטב.
בסיר גדול ושטוח או מחבת רחבה. לחמם כחצי כוס שמן. לטגן את העוף משני צדדיו עד השחמה ולהוציא.
לטגן את התפ"א עד השחמה קלה ולהוציא. לטגן את השום והבצל ביחד עד השחמה קלה ולהוציא.
בעוד המחבת חמה, להוסיף את המים (לא לפחד מהרעש והאדים) ולקרצף את תחתית המחבת עם מרית מעץ. אם המים מתאדים לחלוטין להוסיף עוד חצי כוס מים ולהוריד מהאש.
בכלי חסין אש רחב עם מכסה או סיר רחב שיכול להכנס לתנור- לסדר את העגבניות בתחתית, את העוף מעל.
לפזר את השום, הבצל והמיורן ולימון חתוך אחד.
לתבל בנדיבות במלח ופלפל שחור. לסדר מעל את תפוחי האדמה ושאר הלימון ולתבל במלח ופלפל.
לצקת מעל את הנוזלים ממחבת הטיגון, לכסות ולהכניס לתנור לשמונה שעות לפחות.
בתוצאה הסופית, הבשר יכול להראות ורוד מבפנים אבל לא לדאוג הוא מבושל לחלוטין.