מקלובה (הפוכה)

מצרכים: 2 ק"ג כרעי עוף, או בשר כבש או בשר בקר לצלי (פילה מדומה), חתוך לפרוסות1 ק"ג אורז200 גרם צנובריםכרובית קטנה מחולקת לפרחים בינונייםכוס חימצה (גרגרי חומוס) מושרים במים5 תפוחי אדמה קלופים פרוסים3 חצילים פרוסים250 גרם "ליהיה" (שומן זנב כבש)3 בצלים גדולים חתוכים לשישיות תבלינים: בהרט, קינמון, מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה, סומק, זרעי כוסברה טחונים, הלאופן ההכנה:מטגנים את הכרובית, החצילים, הבצל והצנוברים – כל אחד לחוד, ומוציאים מהסיר. להיזהר עם הצנוברים.טובלים את העוף בקמח, מנערים, מטגנים עד להשחמה משני הצדדים ומוציאים מהסיר.מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה, הופכים ומטגנים עד כמעט חריכה, ומכבים את האש.מסדרים את תפוחי האדמה בלי להפוך, כך שיכסו את כל תחתית הסיר (הצד החרוך כלפי מטה)מסדרים מעל את העוף המטוגן ומתבלים בערך בשליש מהתבליניםמפזרים חצי מכמות שומן הכבש (חתוך לקוביות קטנות)מסדרים מעל חצי מכמות פרחי הכרובית.מטגנים את האורז 4 דקות עם התבלינים. שופכים לקערה ומערבבים עם גרגרי החימצה, הכרובית, הצנוברים, שומן הכבש והבצל, ושופכים לסיר.יש לשים לב שהאורז המעורבב יכסה את מה שמתחתיו.מוסיפים 10 כוסות מים רותחים, ושמים את הסיר המכוסה מעל להבה גדולה על הגז.טועמים את המים, וזו ההזדמנות לתקן תיבול.מביאים לרתיחה וממשיכים עוד 10 דקות.מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 150מעלות צלזיוס.אחרי שלוש שעות המקלובה מוכנה.אופן ההגשה:מוציאים את הסיר מהתנור ומניחים על מגבת רטובה על השיש לחמש דקות.מורידים את המכסה ומניחים מעל הפתח, עם הפנים לסיר, טס מתכת עגול שקוטרו גדול מקוטר הסיר ב- 20 ס"מ לפחות.עכשיו הרגע המסוכן והיפה: הופכים את הסיר, ומחזירים כאשר הטס מלמטה והסיר ההפוך מעליו.בכף עץ מקישים על תחתית הסיר ומסביב.מרימים את הסיר ונשארים עם מגדל המקלובה במרכז הטס. מחלקים וטורפים.

מצרכים:
2 ק"ג כרעי עוף, או בשר כבש או בשר בקר לצלי (פילה מדומה), חתוך לפרוסות
1 ק"ג אורז
200 גרם צנוברים
כרובית קטנה מחולקת לפרחים בינוניים
כוס חימצה (גרגרי חומוס) מושרים במים
5 תפוחי אדמה קלופים פרוסים
3 חצילים פרוסים
250 גרם "ליהיה" (שומן זנב כבש)
3 בצלים גדולים חתוכים לשישיות
תבלינים: בהרט, קינמון, מלח, פלפל שחור גרוס, אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה, סומק, זרעי כוסברה טחונים, הל

אופן ההכנה:
מטגנים את הכרובית, החצילים, הבצל והצנוברים – כל אחד לחוד, ומוציאים מהסיר. להיזהר עם הצנוברים.
טובלים את העוף בקמח, מנערים, מטגנים עד להשחמה משני הצדדים ומוציאים מהסיר.
מטגנים את תפוחי האדמה עד להשחמה, הופכים ומטגנים עד כמעט חריכה, ומכבים את האש.
מסדרים את תפוחי האדמה בלי להפוך, כך שיכסו את כל תחתית הסיר (הצד החרוך כלפי מטה)
מסדרים מעל את העוף המטוגן ומתבלים בערך בשליש מהתבלינים
מפזרים חצי מכמות שומן הכבש (חתוך לקוביות קטנות)
מסדרים מעל חצי מכמות פרחי הכרובית.
מטגנים את האורז 4 דקות עם התבלינים. שופכים לקערה ומערבבים עם גרגרי החימצה, הכרובית, הצנוברים, שומן הכבש והבצל, ושופכים לסיר.
יש לשים לב שהאורז המעורבב יכסה את מה שמתחתיו.
מוסיפים 10 כוסות מים רותחים, ושמים את הסיר המכוסה מעל להבה גדולה על הגז.
טועמים את המים, וזו ההזדמנות לתקן תיבול.
מביאים לרתיחה וממשיכים עוד 10 דקות.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 150מעלות צלזיוס.
אחרי שלוש שעות המקלובה מוכנה.

אופן ההגשה:
מוציאים את הסיר מהתנור ומניחים על מגבת רטובה על השיש לחמש דקות.
מורידים את המכסה ומניחים מעל הפתח, עם הפנים לסיר, טס מתכת עגול שקוטרו גדול מקוטר הסיר ב- 20 ס"מ לפחות.
עכשיו הרגע המסוכן והיפה: הופכים את הסיר, ומחזירים כאשר הטס מלמטה והסיר ההפוך מעליו.
בכף עץ מקישים על תחתית הסיר ומסביב.
מרימים את הסיר ונשארים עם מגדל המקלובה במרכז הטס.
מחלקים וטורפים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר