שוק אווז בירקות שורש וסילאן

חומרים6 שוקי אווז נקיים משומן (לא לגמרי)2 שורש סלרי נקי וחתוך לקוביות קטנות2 שורש פטרוזיליה נקי וחתוך לקוביות קטנות1 בטטה נקיה וחתוכה לקוביות קטנות2 ליטר ציר עוף או ירקות4 כפות סילאן (דבש תמרים)10 גבעולי טימיןכף מלחכפית פלפל גרוסאופן הכנהחמם את התנור ל- 180 מעלותעל מחבת גריל רותחת מניחים את שוק האווז וצורבים אותו כ- שלוש דקות מכל צד ומניחים בצד.בתבנית עמוקה או סיר יצוק (שיכול להיכנס לתנור) מניחים שכבה של ירקות השורש, מעליהם מניחים את השוקיים, ומעליהם את שאר ירקות השורש. שפוכים את הציר, הסילאן, הטימין ומלח ופלפל. מכניסים לתנור לחצי שעה להשחמה ומכסים עם מכסה או נייר כסף. מבשלים למשל 3-4 שעות.

חומרים
6 שוקי אווז נקיים משומן (לא לגמרי)
2 שורש סלרי נקי וחתוך לקוביות קטנות
2 שורש פטרוזיליה נקי וחתוך לקוביות קטנות
1 בטטה נקיה וחתוכה לקוביות קטנות
2 ליטר ציר עוף או ירקות
4 כפות סילאן (דבש תמרים)
10 גבעולי טימין
כף מלח
כפית פלפל גרוס

אופן הכנה
חמם את התנור ל- 180 מעלות

על מחבת גריל רותחת מניחים את שוק האווז וצורבים אותו כ- שלוש דקות מכל צד ומניחים בצד.

בתבנית עמוקה או סיר יצוק (שיכול להיכנס לתנור) מניחים שכבה של ירקות השורש, מעליהם מניחים את השוקיים, ומעליהם את שאר ירקות השורש.

שפוכים את הציר, הסילאן, הטימין ומלח ופלפל.

מכניסים לתנור לחצי שעה להשחמה ומכסים עם מכסה או נייר כסף.

מבשלים למשל 3-4 שעות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר