עופיונים במילוי ירקות מתקתקים ופירות יבשים בציפוי שזיפים

חומרים ל-6 מנות3 עופיונים, רחוצים ויבשים, מנוגבים בעזרת נייר סופגלמילוי1 גזר קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה6-8 פטריות שמפניון רבעים1 שורש פטרוזיליה קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה1 בטטה בינונית קוביות קטנות2 גבעולי סלרי קוביות קטנות8-10 משמשים מיובשים פרוסות6-8 שזיפים מיובשים פרוסות1 בצל קוביות קטנות21 כוס יין אדום3 גבעולי רוזמרין, עלים מופרדיםחופן עלי נענע קצוציםחופן עלי שמיר קצוציםחצי כפית מלח3 כפות שמן זית לטיגון ובישול "יד מרדכי"חוט קשירה לעופיונים.הכנת הרוטבמערבבים: 4 כפות מעדן שזיף 100 אחוז פרי "יד מרדכי"2 כפות שמן זית לתיבול מעודן או חזק (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי"3 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי"רבע כפית פלפל שחוררבע כפית מלח גס.הכנת המילוי1. במחבת רחבה או סיר שטוח מחממים מעט שמן זית לטיגון. מוסיפים קוביות בצל ומערבבים עד הזהבה קלה. 2. מוסיפים גזר, ומערבבים כדקה, מוסיפים פלפל, מלח, שורש פטרוזילה, פטריות ובטטה, ומערבבים עוד כ-5 דקות.3. מוסיפים יין לירקות ומניחים להצטמצם ללא מכסה.4. מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומנמיכים להבה, מניחים לבישול 15 שעה.5. מוסיפים לירקות סלרי, שזיפים, משמש, נענע, שמיר, מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.6. כשהתערובת מתקררת מעט, ממלאים בה את העופיונים. מצמידים את השוקיים וקושרים בעזרת חוט. 7. מניחים את העופיונים בתבנית. מורחים אותם ברוטב ומעסים בעדינות. הופכים אותם כשהחזה למטה.8. מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות. אחרי 15 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, פותחים את התנור ובעזרת כף מוזגים מהרוטב בתחתית התבנית על העופיונים. כעבור כ 15 דקות הופכים אותם כשהחזה למעלה, ואופים לעוד כ10 דקות. מכבים. 9. הגשה: מעבירים מהרוטב שנותר בתבנית למחבת+ שליש כוס יין אדום מים. מחממים ומצמצים את הרוטב כ 2 דקות, חוצים את העופיונים לשניים ומוזגים על כל מנה רוטב חם.

חומרים ל-6 מנות
3 עופיונים, רחוצים ויבשים, מנוגבים בעזרת נייר סופג

למילוי
1 גזר קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה
6-8 פטריות שמפניון רבעים
1 שורש פטרוזיליה קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה
1 בטטה בינונית קוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קוביות קטנות
8-10 משמשים מיובשים פרוסות
6-8 שזיפים מיובשים פרוסות
1 בצל קוביות קטנות
21 כוס יין אדום
3 גבעולי רוזמרין, עלים מופרדים
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי שמיר קצוצים
חצי כפית מלח
3 כפות שמן זית לטיגון ובישול "יד מרדכי"
חוט קשירה לעופיונים.

הכנת הרוטב
מערבבים: 4 כפות מעדן שזיף 100 אחוז פרי "יד מרדכי"
2 כפות שמן זית לתיבול מעודן או חזק (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי"
3 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי"
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח גס.

הכנת המילוי
1. במחבת רחבה או סיר שטוח מחממים מעט שמן זית לטיגון. מוסיפים קוביות בצל ומערבבים עד הזהבה קלה.

2. מוסיפים גזר, ומערבבים כדקה, מוסיפים פלפל, מלח, שורש פטרוזילה, פטריות ובטטה, ומערבבים עוד כ-5 דקות.

3. מוסיפים יין לירקות ומניחים להצטמצם ללא מכסה.

4. מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומנמיכים להבה, מניחים לבישול 15 שעה.

5. מוסיפים לירקות סלרי, שזיפים, משמש, נענע, שמיר, מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.

6. כשהתערובת מתקררת מעט, ממלאים בה את העופיונים. מצמידים את השוקיים וקושרים בעזרת חוט.

7. מניחים את העופיונים בתבנית. מורחים אותם ברוטב ומעסים בעדינות. הופכים אותם כשהחזה למטה.

8. מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות. אחרי 15 דקות מנמיכים את התנור ל-180 מעלות, פותחים את התנור ובעזרת כף מוזגים מהרוטב בתחתית התבנית על העופיונים. כעבור כ 15 דקות הופכים אותם כשהחזה למעלה, ואופים לעוד כ10 דקות. מכבים.

9. הגשה: מעבירים מהרוטב שנותר בתבנית למחבת+ שליש כוס יין אדום מים. מחממים ומצמצים את הרוטב כ 2 דקות, חוצים את העופיונים לשניים ומוזגים על כל מנה רוטב חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר