לכמה מנות/סועדים: 4
חומרים
2 חזה עוף פרפר
4 בטטות בינוניות
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
5 ענפי טימין
12 שיני שום קונפי
חומרים למרינדה
4 שיני שום
חצי לימון בלי קליפה
חצי כוס שמן קנולה
2 כפות פפריקה
חצי חבילת פטרוזיליה
מלח, פלפל, צ'ילי
*לטחון ולהשרות את העוף מס' שעות
חומרים לריבת בצל
700 גר' בצל פרוס
חצי כוס סוכר
1 כוס יין
3 כפות חומץ בן יין או רגיל
אופן ההכנה
את הבטטות לצלות בתנור בחום 200 מעלות על מלח גס, עד שהבטטות מתרככות (בודקים ע"י הכנסת סכין/מזלג).
מקלפים את הבטטה ומכניסים למעבד מזון יחד עם הבצל המטוגן, שום קונפי ואת עלי הטימין וטוחנים עד למרקם קרמי.
אופן הכנת ריבת הבצל
מאדים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים סוכר ליצירת קרמל בהיר ומוסיפים את הנוזלים (יין, חומץ).
מרכזים בהלהבה נמוכה עד לסמיכות ריבה (צריך להיצטמצם כ – 2/3-1/2).
חשוב לא מהר מחשש שישרף.
אופן ההגשה
מניחים על הצלחת את קרם הבטטה ועליו את חזה העוף (אפשר במחבט/גריל/תנור) ומעל הכל את ריבת הבצל.
"מעריב גורמה קיץ 2006"