עוף מזוגג בדבש ויין לבן במילוי פתיתים ופטריות שמפיניון

מרכיבים200 גרם פתיתים עגולים/פתיתי אורזעוף שלם בינוני טרי ונקישני בצלים חתוכים לטבעותשתי עגבניות בשלות מגורדותראש שום טרי250 גרם פטריות שמפיניוןחצי כוס ציר עוףחצי כוס יין לבן חצי יבששתי כפות רסק עגבניותשתי כפות דבשכפית פפריקה אדומהשתי כפיות מלחכפית פלפל שחורשתי כפות שמן זית אופן ההכנהמטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן. מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה.מוסיפים פפריקה, העגבניות המגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים אחד על אחד על פי כמות הפתיתים. מבשלים את הפתיתים עד דרגת שלושת רבע. מוסיפים חצי מכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש. ממלאים את העוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות. בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה. מברישים את העוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין. לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה.בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.

מרכיבים
200 גרם פתיתים עגולים/פתיתי אורז
עוף שלם בינוני טרי ונקי
שני בצלים חתוכים לטבעות
שתי עגבניות בשלות מגורדות
ראש שום טרי
250 גרם פטריות שמפיניון
חצי כוס ציר עוף
חצי כוס יין לבן חצי יבש
שתי כפות רסק עגבניות
שתי כפות דבש
כפית פפריקה אדומה
שתי כפיות מלח
כפית פלפל שחור
שתי כפות שמן זית

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן.

מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה.

מוסיפים פפריקה, העגבניות המגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים אחד על אחד על פי כמות הפתיתים. מבשלים את הפתיתים עד דרגת שלושת רבע.

מוסיפים חצי מכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.

ממלאים את העוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.

בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.

מברישים את העוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה.

מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין.

לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה.

בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר