מרכיבים
200 גרם פתיתים עגולים/פתיתי אורז
עוף שלם בינוני טרי ונקי
שני בצלים חתוכים לטבעות
שתי עגבניות בשלות מגורדות
ראש שום טרי
250 גרם פטריות שמפיניון
חצי כוס ציר עוף
חצי כוס יין לבן חצי יבש
שתי כפות רסק עגבניות
שתי כפות דבש
כפית פפריקה אדומה
שתי כפיות מלח
כפית פלפל שחור
שתי כפות שמן זית
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן.
מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה.
מוסיפים פפריקה, העגבניות המגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים אחד על אחד על פי כמות הפתיתים. מבשלים את הפתיתים עד דרגת שלושת רבע.
מוסיפים חצי מכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.
ממלאים את העוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.
בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.
מברישים את העוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה.
מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין.
לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה.
בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.