עופיונים צלוים בדבש ותבלינים בליווי כרוב אדום ותאנים

חומרים1 עוף גדול150 גרם דבש1 כף רוטב סויה2 כפות חומץ בן יין אדוםרבע כפית הל טחוןכף פלפל שחור גרוסכף אבקת גרגרי כוסברהרבע כפית קימל טחון2 שיני שום כתושותרבע כפית מלחחומרים לכרוב2 כרוב אדום בינוני10 תאנים מיובשות1 בצל בינוניכוס יין אדום מתוק4 כפות חומץ בן יין אדוםכף סוכר3 כפות שמן זיתמלח ופלפל שחוראופן הכנת הכרוביום לפני: לקצוץ את הכרוב לרצועות דקות ולערבב היטב עם הסוכר, חומץ ומעט מלח ולהשרות במקרר למשך לילה.למחרת: לקצוץ את הבצל לרצועות דקות ולטגן בסיר עם השמן זית למשך 3 דקות.להוסיף את הכרוב ואת התאנים חתוכות לריבועים.להוסיף את היין ולבשל 2 דקות.לתבל עם מלח ופלפל שחור.לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור בחום 150 מעלות למשך כשעה וחצי או עד אשר הכרוב רך.אופן הכנת העוףלערבב את הדבש, סויה, חומץ ותבלינים(אם הדבש סמיך מדי אפשר לחמם אותו מעט).להמליח מעט את העוף ולמרוח אותו בעזרת מברשת בתערובת הדבש.לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-50 דקות. (מידי פעם אפשר למרוח עוד מהדבש תבלינים כדי לקבל ציפוי עשיר יותר).להגיש את העוף עם הכרוב האפוי. ניתן להוסיף גם אורז לבן או תפו"א צלוי.את דבש התבלינים ניתן להכין עד שבוע מראש ואת הכרוב עד שלושה ימים לפני הארוחה.

חומרים
1 עוף גדול
150 גרם דבש
1 כף רוטב סויה
2 כפות חומץ בן יין אדום
רבע כפית הל טחון
כף פלפל שחור גרוס
כף אבקת גרגרי כוסברה
רבע כפית קימל טחון
2 שיני שום כתושות
רבע כפית מלח

חומרים לכרוב
2 כרוב אדום בינוני
10 תאנים מיובשות
1 בצל בינוני
כוס יין אדום מתוק
4 כפות חומץ בן יין אדום
כף סוכר
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור

אופן הכנת הכרוב
יום לפני: לקצוץ את הכרוב לרצועות דקות ולערבב היטב עם הסוכר, חומץ ומעט מלח ולהשרות במקרר למשך לילה.

למחרת: לקצוץ את הבצל לרצועות דקות ולטגן בסיר עם השמן זית למשך 3 דקות.

להוסיף את הכרוב ואת התאנים חתוכות לריבועים.

להוסיף את היין ולבשל 2 דקות.

לתבל עם מלח ופלפל שחור.

לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס לתנור בחום 150 מעלות למשך כשעה וחצי או עד אשר הכרוב רך.

אופן הכנת העוף
לערבב את הדבש, סויה, חומץ ותבלינים(אם הדבש סמיך מדי אפשר לחמם אותו מעט).

להמליח מעט את העוף ולמרוח אותו בעזרת מברשת בתערובת הדבש.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-50 דקות. (מידי פעם אפשר למרוח עוד מהדבש תבלינים כדי לקבל ציפוי עשיר יותר).

להגיש את העוף עם הכרוב האפוי.

ניתן להוסיף גם אורז לבן או תפו"א צלוי.

את דבש התבלינים ניתן להכין עד שבוע מראש ואת הכרוב עד שלושה ימים לפני הארוחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר