תבשיל מרוקני אוטנטי.
המתכון מיועד ל-8 סועדים.
החומרים:
1 עוף, חתוך ל-8 חלקים
8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות
6 בצלים, קלופים וחתוכים לטבעות
8 שיני שום קלופים
4 מקלות קינמון
5 גרעיני ציפורן
5 גרעיני הל (שבור)
1 כף טימין טרי קצוץ
חומרים לרוטב:
מערבבים כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל לבן, ½ כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף דבש, 1/3 כפית אגוז מוסקט טחון.
אופן ההכנה:
* מטגנים את העוף, עם תפוחי האדמה והבצלים בשמן עמוק, עד לקבלת צבע זהוב.
* מעבירים למסננת להגרת השמן.
* בקאסרול (סיר כבד, המשמש לבישול בתנור), מסדרים את החומרים בשכבות: תפוחי אדמה, מעליהם בצל, מעליהם עוף, וחוזר חלילה. מפזרים מעל את הקינמון, ההל, הציפורן, הטימין והשום.
* יוצקים מעל, בעדינות, את הרוטב, סוגרים היטב בניר אלומיניום, ומכניסים לתנור למשך שעתיים בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
* לפני ההגשה, מסננים את הרוטב מהסיר ויוצקים אותו מעל התבשיל.
* מגישים למרכז השולחן בקאסרול.