ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
מתכונים, מסעדות, בתי קפה, יין, ספרי בישול ועוד
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מתכונים - עוף
מתכונים לראש השנה
מתכונים - עוף

עוף מחמאר

מאת שף אלכס קובליוב, מלון ישרוטל אמבסדור, אילת


תבשיל מרוקני אוטנטי.
המתכון מיועד ל-8 סועדים.

החומרים:
1 עוף, חתוך ל-8 חלקים
8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות
6 בצלים, קלופים וחתוכים לטבעות
8 שיני שום קלופים
4 מקלות קינמון
5 גרעיני ציפורן
5 גרעיני הל (שבור)
1 כף טימין טרי קצוץ

חומרים לרוטב:
מערבבים כוס מים רותחים עם כף אבקת מרק עוף, כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל לבן, ½ כפית פלפל שחור גרוס, 1 כף דבש, 1/3 כפית אגוז מוסקט טחון.

אופן ההכנה:
* מטגנים את העוף, עם תפוחי האדמה והבצלים בשמן עמוק, עד לקבלת צבע זהוב.
* מעבירים למסננת להגרת השמן.
* בקאסרול (סיר כבד, המשמש לבישול בתנור), מסדרים את החומרים בשכבות: תפוחי אדמה, מעליהם בצל, מעליהם עוף, וחוזר חלילה. מפזרים מעל את הקינמון, ההל, הציפורן, הטימין והשום.
* יוצקים מעל, בעדינות, את הרוטב, סוגרים היטב בניר אלומיניום, ומכניסים לתנור למשך שעתיים בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
* לפני ההגשה, מסננים את הרוטב מהסיר ויוצקים אותו מעל התבשיל.
* מגישים למרכז השולחן בקאסרול.









    

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©
מנות ראשונות
מרקים
דגים
עוף
בשר
תוספות
דלי שומן
פסטה
סלטים
ירקות
פשטידות
קינוחים
מאפים
עוגות
משקאות
אחרים