אורז עם כבדי עוף, שקדים, צימוקים וזעפרן

חומרים ל-8 מנותלאורז200 גרם אורז בסמטי450 מ"ל מים30 מ"ל שמןרבע כפית זעפרןמלח ופלפללכבדמעט שמן לטיגון750 גרם כבדי עוף, נקיים וחצויים2 בצלים גדולים פרוסים דק1 כפית סוכר200 גרם שקדים מולבנים משובבים250 גרם צימוקים בהיריםרבע כפית זעפרן1 כפית מייס (משיה, קושט, פרח אגוז המוסקט)מעט מלח, הרבה פלפל גרוסאופן ההכנהלאורז שוטפים היטב את האורז.מרתיחים מים עם שמן וזעפרן, מוסיפים פנימה את האורז, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.מכבים להבה וממתינים עוד 10 דקות. לכבדיםמטגנים את הכבדים קלות, ממליחים, מפלפלים ומוציאים מהמחבת.מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד כמה דקות עד שהבצל מתקרמל.מוסיפים את השקדים ומטגנים 2 דקות.מוסיפים צימוקים, מייס, זעפרן והרבה פלפל גרוס ומטגנים 5 דקות.מחזירים את הכבדים למחבת ומטגנים עוד דקה.מעבירים את האורז למגש הגשה גדול (או לצלחות אישיות) ויוצקים מעליו את רוטב הכבדים.

חומרים ל-8 מנות
לאורז
200 גרם אורז בסמטי
450 מ"ל מים
30 מ"ל שמן
רבע כפית זעפרן
מלח ופלפל

לכבד
מעט שמן לטיגון
750 גרם כבדי עוף, נקיים וחצויים
2 בצלים גדולים פרוסים דק
1 כפית סוכר
200 גרם שקדים מולבנים משובבים
250 גרם צימוקים בהירים
רבע כפית זעפרן
1 כפית מייס (משיה, קושט, פרח אגוז המוסקט)
מעט מלח, הרבה פלפל גרוס

אופן ההכנה
לאורז
שוטפים היטב את האורז.

מרתיחים מים עם שמן וזעפרן, מוסיפים פנימה את האורז, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.

מכבים להבה וממתינים עוד 10 דקות.

לכבדים
מטגנים את הכבדים קלות, ממליחים, מפלפלים ומוציאים מהמחבת.

מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הסוכר ומטגנים עוד כמה דקות עד שהבצל מתקרמל.

מוסיפים את השקדים ומטגנים 2 דקות.

מוסיפים צימוקים, מייס, זעפרן והרבה פלפל גרוס ומטגנים 5 דקות.

מחזירים את הכבדים למחבת ומטגנים עוד דקה.

מעבירים את האורז למגש הגשה גדול (או לצלחות אישיות) ויוצקים מעליו את רוטב הכבדים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר