חזה עוף צרוב ברוטב טריאקי וג'ינג'ר על פירה שורש סלרי

לסועד אחד חומרים:2 יח' חזה עוף נקיות מפילה בגודל בינוני2 יח' שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות קטנות20 גר' שורש ג'ינג'ר מגורר שום כתוש משן אחת אגוז מוסקט מלחפלפל 2 כפות סוכר כף רוטב סויה כף מירין (יין יפני) בצל שאלוט קצוץשמן זית לטיגון מעט כוסברה קצוצה אופן ההכנה:אופן הכנת הפירה: בסיר קטן מטגנים את בצל השאלוט עד לשקיפות מוסיפים את שורש הסלרי ומתבלים במלח, פלפל, מעט שום ואגוז מוסקט.מכסים במים (עדיף ציר עוף), מרתיחים ומנמיכים את האש.לאחר שהסלרי מתרכך טוחנים הכל בעזרת בלנדר ומתקנים תיבול. אופן הכנת חזה עוף:את החזות ממליחים ומפלפלים, צורבים על מחבת (עדיף מחבת פסים עשוייה ברזל) משני הצדדים כחצי דקה כל צד, ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10-15 דקות. אופן הכנת הרוטב: במחבת מחממים 2 כפות סוכר, כף סויה, כף מירין, ג'ינג'ר מגורר – עד שהסוכר נמס. אופן ההגשה: מניחים את הפירה על הצלחת (מומלץ בפורמה עגולה), עליו מינים את חזות העוף ויוצקים את הרוטב על הכל. מקשטים בכוסברה קצוצה.

לסועד אחד

חומרים:
2 יח' חזה עוף נקיות מפילה בגודל בינוני
2 יח' שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות קטנות
20 גר' שורש ג'ינג'ר מגורר
שום כתוש משן אחת
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
2 כפות
סוכר
כף רוטב סויה
כף מירין (יין יפני)
בצל שאלוט קצוץ
שמן זית לטיגון
מעט כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
אופן הכנת הפירה:
בסיר קטן מטגנים את בצל השאלוט עד לשקיפות מוסיפים את שורש הסלרי ומתבלים במלח, פלפל, מעט שום ואגוז מוסקט.
מכסים במים (עדיף ציר עוף), מרתיחים ומנמיכים את האש.
לאחר שהסלרי מתרכך טוחנים הכל בעזרת בלנדר ומתקנים תיבול.

אופן הכנת חזה עוף:
את החזות ממליחים ומפלפלים, צורבים על מחבת (עדיף מחבת פסים עשוייה ברזל) משני הצדדים כחצי דקה כל צד, ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10-15 דקות.

אופן הכנת הרוטב:
במחבת מחממים 2 כפות סוכר, כף סויה, כף מירין, ג'ינג'ר מגורר – עד שהסוכר נמס.

אופן ההגשה:
מניחים את הפירה על הצלחת (מומלץ בפורמה עגולה), עליו מינים את חזות העוף ויוצקים את הרוטב על הכל. מקשטים בכוסברה קצוצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר