מקלובה

2 ק"ג חצילים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ מטוגנים עד להזהבה1-1/2 עוף חתוך ל-10 חתיכות5 כוסות מים2-1/2 כוסות אורז1 כפית פלפל אנגלי טחון1 כפית קינמון טחון1 כפית מלח1 כפית זעפרןחצי כוס שמן זית2 כפות אבקת מרק בטעם עוףחצי כוס צנוברים קלוייםאופן ההכנהמטגנים את העוף בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים מים, פלפל אנגלי, מלח, זעפרן, קינמון, אבקת מרק ומבשלים כ-25 דקות, מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.בתחתית סיר, מפזרים 3 כפות אורז, מניחים את העוף מעל האורז,החצילים ויוצקים את הנוזל בעדינות עד גובה התבשיל, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.מצמידים לסיר מגש והופכים במהירות, מרימים בזהירות את הסיר ומפזרים מעל התבשיל צנוברים קלויים.

2 ק"ג חצילים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ מטוגנים עד להזהבה
1-1/2 עוף חתוך ל-10 חתיכות
5 כוסות מים
2-1/2 כוסות אורז
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית קינמון טחון
1 כפית מלח
1 כפית זעפרן
חצי כוס שמן זית
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
חצי כוס צנוברים קלויים

אופן ההכנה
מטגנים את העוף בשמן זית עד שמזהיב, מוסיפים מים, פלפל אנגלי, מלח, זעפרן, קינמון, אבקת מרק ומבשלים כ-25 דקות, מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.

בתחתית סיר, מפזרים 3 כפות אורז, מניחים את העוף מעל האורז,החצילים ויוצקים את הנוזל בעדינות עד גובה התבשיל, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.

מצמידים לסיר מגש והופכים במהירות, מרימים בזהירות את הסיר ומפזרים מעל התבשיל צנוברים קלויים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר