תחתיות ארטישוק במילוי פרגית ובוטנים קלויים

5 – 6 מנותחומרים:1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט"למלית:שמן זית לטיגון6 נתחי פרגית חתוכים לרצועות דקות 4 שיני שום קצוצותמלחפלפל שחור 4 כפות שמן שומשום 100 גרם בוטנים קלופים, קלויים וגרוסיםלרוטב: 1/2 כוס רוטב טריאקי 50 גר ם שוקולד מריר 1 כפית מחמאה לסלט:1 חבילה נבטים סיניים 2 גזרים חתוכים לרצועות דקות1/2 חבילה עירית חתוכה לחצי2 כפות שמן שומשוםמלח גספלפל שחור גרוס דקאופן ההכנה:הכנת המלית:מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את רצועות הפרגית עם השום. מוסיפים מלח ופלפל, מורידים מהלהבה ומוסיפים שמן שומשום. מוסיפים את הבוטנים ומערבבים. מבשלים את תחתיות הארטישוק לפי ההוראות שעל האריזה. ממלאים אותן במלית, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 10 דקות.הכנת הרוטב:מחממים בסיר רוטב טריאקי, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה כ-2 דקות. מוסיפים את המחמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. הכנת הסלט:מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן שומשום, מלח ופלפל. להגשה:מניחים 2 תחתיות ארטישוק במרכז הצלחת, מניחים בצד חופן נאה של הסלט, ויוצקים רוטב מהצדדים ומעל.

5 – 6 מנות

חומרים:
1 שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט"

למלית:
שמן זית לטיגון
6 נתחי פרגית חתוכים לרצועות דקות
4 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל שחור
4 כפות שמן שומשום
100 גרם בוטנים קלופים, קלויים וגרוסים

לרוטב:
1/2 כוס רוטב טריאקי
50 גר ם שוקולד מריר
1 כפית מחמאה

לסלט:
1 חבילה נבטים סיניים
2 גזרים חתוכים לרצועות דקות
1/2 חבילה עירית חתוכה לחצי
2 כפות שמן שומשום
מלח גס
פלפל שחור גרוס דק

אופן ההכנה:
הכנת המלית:
מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את רצועות הפרגית עם השום.
מוסיפים מלח ופלפל, מורידים מהלהבה ומוסיפים שמן שומשום. מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.
מבשלים את תחתיות הארטישוק לפי ההוראות שעל האריזה. ממלאים אותן במלית, מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 10 דקות.

הכנת הרוטב:
מחממים בסיר רוטב טריאקי, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה כ-2 דקות. מוסיפים את המחמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

הכנת הסלט:
מערבבים את הירקות ומתבלים בשמן שומשום, מלח ופלפל.

להגשה:
מניחים 2 תחתיות ארטישוק במרכז הצלחת, מניחים בצד חופן נאה של הסלט, ויוצקים רוטב מהצדדים ומעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר