רכיבים
4 טורטיה תרד
400 גרם חזה עוף פרוס רצועות
8 כפות תפו"א חתוך קוביות וצלוי בתנור
4 עלים חסה ערבית
חומרים לטפנד
100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
כף צלפים, שטופים היטב
שני פילטים של אנשובי
פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום
לסלסה
2 עגבניות, חתוכות לקוביות
חצי בצל אדום, קצוץ
כפית שום כתוש
כפית עלי אורגנו
הכנה
1.טוחנים את עלי הבזיליקום, מוסיפים את האנשובי והצלפים וטוחנים למחית גסה. מוסיפים את הזיתים וממשיכים לטחון, בזמנים קצרים את כל המסה עד ליצירת ממרח גס. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס.משהים כמה שעות לפני השימוש. ניתן לשמור במקרר בצנצנת אטומה.
2. מערבבים את כל חומרי הסלסה ומתבלים במלח גס
3. צולים את הטורטיה במחבת חמה משני הצדדים. מורחים על חצי טורטיה שכבה דקה של טפנד זיתים, שמים שכבה של סלסה. מתבלים את חזה העוף במלח גס ופלפל שחור גרוס וצולים במחבת. מניחים על הסלסה. מניחים שכבה של תפו"א צלויים ועליהם את עלי החסה.
יש להקפיד על שכבות דקות ומסודרות.
4. מגלגלים את הטורטיה תוך כדי הידוק החומרים.
5. חוצים לשניים ומגישים מיד.