המצרכים:
4 כרעיים של עוף חצויות
4 כפות שמן
2 בצלי שאלוט פרוסים
1 פלפל אדום חריף טרי חתוך לטבעות
3 שיני שום קלופות ופרוסות
2 ס"מ שורש ג´ינג´ר טרי קצוץ
2-1 כפיות משחת קארי ירוקה
1 פחית קרם קוקוס
2 כפיות סוכר
מלח
פלפל שחור טרי טחון
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
משחימים מעט את העוף בשמן ומוציאים מהסיר.
מכניסים לסיר עם השמן את בצלי השאלוט, הפלפל, השום, הג´ינג´ר, הלמון-גראס ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהמטבח מלא ריח משגע.
מוסיפים את משחת הקארי הירוק, ומערבבים כדקה נוספת.
מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, הסוכר, המלח והפלפלים, ומבשלים יחד כ-5 דקות.
מחזירים את העוף לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
מגישים עם אורז לבן.
אפשרויות לגיוון:
1. ניתן להחליף את העוף בבשר ולבשל באותו אופן.
2. אפשר להכין את הרוטב בדיוק כמו שמתואר. כשהוא רותח, להוסיף לו 1 ק"ג שרימפס גדולים וטריים על קליפתם, ולבשל 8-7 דקות. נפלא.
המתכון מאתר "מזרח ומערב – מרכז לקולינריה אסיאתית"
www.eastwest-food.co.il