ראשי מתכונים מסעדות יין חדש על המדף בתי קפה ברים זה טבעי כתבות אורח
 
 
מבצעים טעם עולמי פרסום הכרסום ספרי בישול תיירות Chip & Chips
 
מתכונים, מסעדות, בתי קפה, יין, ספרי בישול ועוד
 
למקצוענים צור קשר
 
חיפוש מסעדות     חיפוש באתר 
מתכונים
כתבות
  ראשי --> מתכונים - עוף
מתכונים לסוכות
מתכונים - עוף

עוף בקארי ירוק

מאת שף ישראל אהרוני, מסעדת ין-יאנג


המצרכים:
4 כרעיים של עוף חצויות
4 כפות שמן
2 בצלי שאלוט פרוסים
1 פלפל אדום חריף טרי חתוך לטבעות
3 שיני שום קלופות ופרוסות
2 ס"מ שורש ג´ינג´ר טרי קצוץ
2-1 כפיות משחת קארי ירוקה
1 פחית קרם קוקוס
2 כפיות סוכר
מלח
פלפל שחור טרי טחון
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
משחימים מעט את העוף בשמן ומוציאים מהסיר.
מכניסים לסיר עם השמן את בצלי השאלוט, הפלפל, השום, הג´ינג´ר, הלמון-גראס ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהמטבח מלא ריח משגע.
מוסיפים את משחת הקארי הירוק, ומערבבים כדקה נוספת.
מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, הסוכר, המלח והפלפלים, ומבשלים יחד כ-5 דקות.
מחזירים את העוף לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

מגישים עם אורז לבן.

אפשרויות לגיוון:
1. ניתן להחליף את העוף בבשר ולבשל באותו אופן.
2. אפשר להכין את הרוטב בדיוק כמו שמתואר. כשהוא רותח, להוסיף לו 1 ק"ג שרימפס גדולים וטריים על קליפתם, ולבשל 8-7 דקות. נפלא.


המתכון מאתר "מזרח ומערב – מרכז לקולינריה אסיאתית"
www.eastwest-food.co.il











    

תגובות מבית פנאיקס

פרסם איתנו | צור קשר | תנאי שימוש | הוסף למועדפים | קבע כדף הבית |
דורן תקשורת -כל הזכויות שמורות ל©
מנות ראשונות
מרקים
דגים
עוף
בשר
תוספות
דלי שומן
פסטה
סלטים
ירקות
פשטידות
קינוחים
מאפים
עוגות
משקאות
אחרים