בשר הודו טחון ואגוזים על מצע אורז

חומרים ל-6 מנות:4 בצלים בינוניים קצוציםשמן קנולה לטיגון6 שיני שום קלופות750 גרם בשר הודו טחון2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנותמלח ופלפל שחור 2 מקלות קינמון1 כף גרגרי כוסברה6 תרמילי הל1/2 1 כוסות אורז3 כוסות מרק עוף חם150 גרם אגוזים100 גרם צימוקים אופן ההכנה:מטגנים חצי מכמות הבצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך הפרדת החתיכות. מוסיפים את העגבניות והתבלינים. מערבבים היטב. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מדי פעם בוחשים.בינתיים מחממים מעט שמן בסיר כבד ומטגנים את האורז תוך בחישה בכף עץ, עד להזהבתו. מוסיפים את המרק החם. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהאורז רך ויבש. אין צורך לערבב במהלך הבישול.מרססים מחבת טפלון במעט ספריי שמן, ומטגנים את הבצל הנותר עד שהוא זהוב. מוסיפים את האגוזים ומטגנים מספר דקות תוך בחישה, מוסיפים את הצימוקים ומטגנים דקה נוספת, לחימום.מעבירים את האורז לקערת הגשה ומכסים בבשר עם הרוטב. מקשטים בתערובת הבצל, האגוזים והצימוקים.

חומרים ל-6 מנות:
4 בצלים בינוניים קצוצים
שמן קנולה לטיגון
6 שיני שום קלופות
750 גרם בשר הודו טחון
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנו
תמלח ופלפל שחור
2 מקלות קינמון
1 כף גרגרי כוסברה
6 תרמילי הל
1/2 1 כוסות אורז
3 כוסות מרק עוף חם
150 גרם אגוזים
100 גרם צימוקים

אופן ההכנה:
מטגנים חצי מכמות הבצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך הפרדת החתיכות.
מוסיפים את העגבניות והתבלינים. מערבבים היטב.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מדי פעם בוחשים.
בינתיים מחממים מעט שמן בסיר כבד ומטגנים את האורז תוך בחישה בכף עץ, עד להזהבתו.
מוסיפים את המרק החם. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהאורז רך ויבש. אין צורך לערבב במהלך הבישול.
מרססים מחבת טפלון במעט ספריי שמן, ומטגנים את הבצל הנותר עד שהוא זהוב.
מוסיפים את האגוזים ומטגנים מספר דקות תוך בחישה, מוסיפים את הצימוקים ומטגנים דקה נוספת, לחימום.
מעבירים את האורז לקערת הגשה ומכסים בבשר עם הרוטב.
מקשטים בתערובת הבצל, האגוזים והצימוקים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר