שוקי הודו עם עדשים

חומרים ל-4 מנות:שוקי הודו250 גרם עדשים (עדיף שחורות)1 כרשה, החלק הלבן בלבד3 גזרים150 גרם חזה הודו מעושן1 עלה דפנהמלח ופלפל שחור2-1 כפות שמן קנולה3 בצלים קטנים חתוכים לשמיניות1/4 כוס יין לבן יבש1 כוס ציר עוף1 כף עלי תימין1/2 כוס שמנת מתוקה צמחית לא ממותקתאופן ההכנה:שוטפים את העדשים בתוך מסננת ושמים בסיר, מכסים במים ומשהים 30 דקות.חותכים את הכרשה לג'וליין (רצועות דקות). פורסים את הגזרים לפרוסות דקות. מוסיפים את הכרשה, הגזר ומעט חזה הודו מעושן לסיר העדשים, מביאים לרתיחה. מוסיפים את עלה הדפנה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.שוטפים את השוקיים, מורחים בשמן ומתבלים במלח ופלפל. חותכים את החזה המעושן הנותר לקוביות קטנות. מניחים את השוקיים בתבנית חסינת אש, מפזרים מסביב את קוביות החזה המעושן והבצל, יוצקים מעל את השמן שנותר. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות. מנמיכים לחום בינוני, 180 מעלות. יוצקים מעל את היין והציר, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות נוספות.לאחר שכל הנוזלים בסיר העדשים התאדו, מסירים מהאש ומרחיקים את עלה הדפנה ואת חתיכת החזה המעושנת, מתבלים במלח ופלפל. מעבירים את העדשים לקערת הגשה ומסדרים מעל את השוקיים, יוצקים מעל את הרוטב שנותר בתבנית. כדי לעדן את הרוטב, מחממים אותו בסיר קטן עם שמנת צמחית תוך בחישה.

חומרים ל-4 מנות:
שוקי הודו
250 גרם עדשים (עדיף שחורות)
1 כרשה, החלק הלבן בלבד
3 גזרים150
גרם חזה הודו מעושן
1 עלה דפנה
מלח ופלפל שחור
2-1 כפות שמן קנולה
3 בצלים קטנים חתוכים לשמיניות
1/4 כוס יין לבן יבש
1 כוס ציר עוף
1 כף עלי תימין
1/2 כוס שמנת מתוקה צמחית לא ממותקת

אופן ההכנה:
שוטפים את העדשים בתוך מסננת ושמים בסיר, מכסים במים ומשהים 30 דקות.
חותכים את הכרשה לג'וליין (רצועות דקות). פורסים את הגזרים לפרוסות דקות. מוסיפים את הכרשה, הגזר ומעט חזה הודו מעושן לסיר העדשים, מביאים לרתיחה.
מוסיפים את עלה הדפנה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
שוטפים את השוקיים, מורחים בשמן ומתבלים במלח ופלפל. חותכים את החזה המעושן הנותר לקוביות קטנות.
מניחים את השוקיים בתבנית חסינת אש, מפזרים מסביב את קוביות החזה המעושן והבצל, יוצקים מעל את השמן שנותר. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
מנמיכים לחום בינוני, 180 מעלות. יוצקים מעל את היין והציר, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות נוספות.
לאחר שכל הנוזלים בסיר העדשים התאדו, מסירים מהאש ומרחיקים את עלה הדפנה ואת חתיכת החזה המעושנת, מתבלים במלח ופלפל. מעבירים את העדשים לקערת הגשה ומסדרים מעל את השוקיים, יוצקים מעל את הרוטב שנותר בתבנית.
כדי לעדן את הרוטב, מחממים אותו בסיר קטן עם שמנת צמחית תוך בחישה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר