סלט נתחי הודו וחיטה

חומרים ל-4 מנות:150 גרם חיטה800 גרם נתחי הודו (חזה, שווארמה, שוקיים)מלח ופלפל שחור2 גזרים2 כרשות, רק החלק הלבן1 שורש סלרי2 שורשי פטרוזיליה100 גרם משמשים מיובשים2 כפות שמן קנולה2 כפות חומץ יין אדום2 כפות מיונזאופן ההכנה:משרים את החיטה לילה בקערה עם ליטר מים. למחרת מעבירים לסיר. שוטפים את חלקי ההודו ומוסיפים לסיר, מתבלים בפלפל שחור. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ- 45 דקות. קולפים, שוטפים וחותכים את הגזרים, כרשה אחת, הסלרי ושורשי הפטרוזיליה ומוסיפים לסיר. מבשלים כ-15 דקות, במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים. מעבירים למסננת. מרחיקים את העצמות וחותכים את הבשר לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ.חותכים את הגזר, הסלרי ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות, מרחיקים את הכרשה. חותכים את המשמשים לרבעים. פורסים דק את הכרשה שנותרה ומטגנים בשמן חם, רק עד שהתרככה. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח, בחומץ ובמיונז, יוצקים מעל את הכרשה, עם השמן שנותר, ומגישים.

חומרים ל-4 מנות:
150 גרם חיטה
800 גרם נתחי הודו (חזה, שווארמה, שוקיים)
מלח ופלפל שחור
2 גזרים
2 כרשות, רק החלק הלבן
1 שורש סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
100 גרם משמשים מיובשים
2 כפות שמן קנולה
2 כפות חומץ יין אדום
2 כפות מיונז

אופן ההכנה:
משרים את החיטה לילה בקערה עם ליטר מים. למחרת מעבירים לסיר. שוטפים את חלקי ההודו ומוסיפים לסיר, מתבלים בפלפל שחור.
מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ- 45 דקות.
קולפים, שוטפים וחותכים את הגזרים, כרשה אחת, הסלרי ושורשי הפטרוזיליה ומוסיפים לסיר.
מבשלים כ-15 דקות, במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים. מעבירים למסננת.
מרחיקים את העצמות וחותכים את הבשר לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ.
חותכים את הגזר, הסלרי ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות, מרחיקים את הכרשה.
חותכים את המשמשים לרבעים. פורסים דק את הכרשה שנותרה ומטגנים בשמן חם, רק עד שהתרככה.
מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח, בחומץ ובמיונז, יוצקים מעל את הכרשה, עם השמן שנותר, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר