סלט עוף ועשבי תיבול

חומרים: לרוטב: 1/4 כוס רוטב סויה קיקומן 1/2 כוס חומץ אורז תוצרת מיצוקן 1/3 כוס שמן זית 1 כף שומשום קלוי 1/4 כוס עלי בזיליקום ועלי נענע קצוצים 2 שיני שום כתושות 1 כפית רוטב צ'ילי 3 כפות דבש לסלט: 4 פרוסות חזה עוף חתוכות לרצועות תערובת עלים ירוקים (רוקט, בייבי, חסה וכו') 1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות 1/4 כוס צנוברים קלויים אפשרות לעיטור – עלי בזיליקום ונענע אופן ההכנה: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה. מוציאים כ-1/3 כוס מהרוטב ושומרים בצד. בשארית הרוטב, טובלים את רצועות העוף ומשרים בפנים במשך שעה לפחות במקרר. לאחר ההשריה, מוציאים את רצועות העוף ומטגנים על מחבת טפלון או מחבת גריל, עד שהרצועות משחימות מעט ומאבדות את צבען הורוד. ערבבו את תערובת העלים הירוקים והמלפפון עם 1/3 כוס הרוטב שנשמר בצד (לא הרוטב ששימש להשריית העוף). הניחו את רצועות העוף על-גבי הירקות, ופזרו מעל את הצנוברים הקלויים. ניתן לעטר את הסלט עם עלי בזיליקום ונענע.

חומרים:
לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה קיקומן
1/2 כוס חומץ אורז תוצרת מיצוקן
1/3 כוס שמן זית
1 כף שומשום קלוי
1/4 כוס עלי בזיליקום ועלי נענע קצוצים
2 שיני שום כתושות
1 כפית רוטב צ'ילי
3 כפות דבש

לסלט:
4 פרוסות חזה עוף חתוכות לרצועות
תערובת עלים ירוקים (רוקט, בייבי, חסה וכו')
1 מלפפון חתוך לקוביות קטנות
1/4 כוס צנוברים קלויים
אפשרות לעיטור – עלי בזיליקום ונענע

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה.
מוציאים כ-1/3 כוס מהרוטב ושומרים בצד.
בשארית הרוטב, טובלים את רצועות העוף ומשרים בפנים במשך שעה לפחות במקרר.
לאחר ההשריה, מוציאים את רצועות העוף ומטגנים על מחבת טפלון או מחבת גריל, עד שהרצועות משחימות מעט ומאבדות את צבען הורוד.
ערבבו את תערובת העלים הירוקים והמלפפון עם 1/3 כוס הרוטב שנשמר בצד (לא הרוטב ששימש להשריית העוף).
הניחו את רצועות העוף על-גבי הירקות, ופזרו מעל את הצנוברים הקלויים.
ניתן לעטר את הסלט עם עלי בזיליקום ונענע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר