פטה כבדי עוף בקלבדוס ודבש

חומרים ל- 10 מנות:300 גר' חמאה (או מרגרינה)8 בצלים בינוניים2.5 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים היטב10 עלי דפנה1 גבעול רוזמרין1 גבעול טימין6 שיני שום1 אגוז מוסקט שלם מגורד½ כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים, או סוג אחר)½ כפית מלח1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי250 גר' שקדים (או אגוזים קלויים) קצוציםלרוטב:½ כוס דבש4 כפות סוכר חום2 טיפות מי ורדים1 כפית חומץ בן יין אדום2 עלי דפנהאופן ההכנה:ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מצרפים כבדי עוף, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט וקלבדוס. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן כ-2 דקות. מסירים מהאש, מוציאים את עלי הדפנה ועשבי התיבול, מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית. מפזרים את השקדים הקצוצים על תחתית של תבנית טרין, ומניחים מעל את מחית הכבד. מכסים בניילון ומאחסנים במקפיא לשעתיים, מוציאים והופכים לצלחת הגשה.

חומרים ל- 10 מנות:
300 גר' חמאה (או מרגרינה)
8 בצלים בינוניים
2.5 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים היטב
10 עלי דפנה
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול טימין
6 שיני שום
1 אגוז מוסקט שלם מגורד
½ כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים, או סוג אחר)
½ כפית מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
250 גר' שקדים (או אגוזים קלויים) קצוצים

לרוטב:
½ כוס דבש
4 כפות סוכר חום
2 טיפות מי ורדים
1 כפית חומץ בן יין אדום
2 עלי דפנה

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים.
מצרפים כבדי עוף, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט וקלבדוס. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן כ-2 דקות.
מסירים מהאש, מוציאים את עלי הדפנה ועשבי התיבול, מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית.
מפזרים את השקדים הקצוצים על תחתית של תבנית טרין, ומניחים מעל את מחית הכבד.
מכסים בניילון ומאחסנים במקפיא לשעתיים, מוציאים והופכים לצלחת הגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר