חומרים ל- 10 מנות:
300 גר' חמאה (או מרגרינה)
8 בצלים בינוניים
2.5 ק"ג כבדי עוף טריים, מנוקים היטב
10 עלי דפנה
1 גבעול רוזמרין
1 גבעול טימין
6 שיני שום
1 אגוז מוסקט שלם מגורד
½ כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים, או סוג אחר)
½ כפית מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס טרי
250 גר' שקדים (או אגוזים קלויים) קצוצים
לרוטב:
½ כוס דבש
4 כפות סוכר חום
2 טיפות מי ורדים
1 כפית חומץ בן יין אדום
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים.
מצרפים כבדי עוף, עלי דפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט וקלבדוס. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן כ-2 דקות.
מסירים מהאש, מוציאים את עלי הדפנה ועשבי התיבול, מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית.
מפזרים את השקדים הקצוצים על תחתית של תבנית טרין, ומניחים מעל את מחית הכבד.
מכסים בניילון ומאחסנים במקפיא לשעתיים, מוציאים והופכים לצלחת הגשה.