חומרים ל- 6 מנות:
6 נתחים יפים של חזה מולארד
200 גרם סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף מים
1 כף גרידה של קליפת תפוז
2 תפוזים פרוסים דק על קליפתם
3 כוסות ציר עוף (או מרק עוף קצת מרוכז מאבקת מרק)
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
הכנת הרוטב:
בסיר בעל תחתית עבה יוצרים קרמל מהסוכר, מיץ הלימון והמים.
מוסיפים את יתר החומרים (פרט לפרוסות התפוז).
בוחשים היטב ומצמצים לרוטב סמיך.
טועמים ומתקנים את התיבול.
מוסיפים את פרוסות התפוז ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות.
הכנת הבשר:
מנקים את נתחי החזה מעודפי שומן (משאירים רק מעטה דק לטעם).
צולים במחבת חמה מאוד משני הצדדים.
פורסים כל נתח לפרוסות בעובי בינוני.
מפזרים מעט מלח שולחן ואופים בתנור ב- 200 מעלות כ- 3 דקות עד לקבלת צבע ורדרד, ולא יותר מזה.
להגשה:
יוצקים בנדיבות מהרוטב לצלחת עמוקה.
מניחים מעל את פרוסות המולארד, ומעטרים בפרוסות התפוז המזוגגות.