ל- 4 מנות
חומרים:
2 חזות עוף חצויים טבעוף (מתקבלים 4 חצאי חזה עוף)
למרינדה:
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי ומסונן
2 כפות מעדן תפוז עם ג'ינג'ר סן דלפור
1 כף ג'ינג'ר מגורר גס
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
1/2 כוס שמן זית
2 כפיות חרדל גרגרים
2 כפות רוטב טריאקי
2 כפות ליקר תפוזים
מלח, פלפל שחור גרוס
לציפוי:
3/4 כוס קמח
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
לבטטות:
6 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לטריזים (פרוסות לאורך)
1/2 כוס שמן קנולה
3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות סוכר חום דמררה
1 לימון קטן פרוס בקליפתו
להגשה:
פילטים מ- 2 תפוזים (פלחי תפוז ללא הקרום העוטף אותם)
קליפות תפוז מסוכרות (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
מסדרים את חזה העוף בתבנית.
מערבבים בכלי את כל מרכיבי המרינדה ויוצקים על חזה העוף. משרים במקרר למשך 8 – 10 שעות.
להכנת הבטטות:
מסדרים את הבטטות בתבנית אפייה נפרדת.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
יוצקים על הבטטות את הבצלים עם השמן, מתבלים במלח, פלפל וסוכר חום, מוסיפים את פרוסות הלימון ומערבבים.
מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות) ואופים את הבטטות כ- 45 דקות עד שהן רכות ומשחימות.
לפני ההגשה:
מוציאים את חזה העוף מהמרינדה ומקמחים משני הצדדים.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ) ומטגנים את חזה העוף 2 דקות מכל צד.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים בחום בינוני (190 מעלות) במשך 4 דקות. (אופים את חזה העוף לאחר שמוציאים את תבנית הבטטות מהתנור).
להגשה:
שמים בצלחת אישית מעט מהבטטות, מניחים מעל את חזה העוף, מעטרים בפילה של תפוז, מעט קליפות תפוז מסוכרות, ומגישים.