כרעיים אפויים עם חזה אווז מעושן ביין

כרעיים אפויים עם בצלצלי פנינה משמשים מיובשים וחזה אווז מעושן ביין מוסקט

6 מנות

חומרים:
6 כרעיים טבעוף עם העור
מלח, פלפל לבן
1 כוס קמח
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים אדומים, חצויים ופרוסים
12 בצלצלי פנינה או בצלצלי שאלוט קלופים
250 גרם חזה אווז מעושן או חזה מולרד, חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות מעדן משמש סן דלפור
400 גרם משמשים מיובשים, שרויים ב- 2 כוסות יין מוסקט לבן
קינמון לפי הטעם

אופן ההכנה:
מתבלים את הכרעיים במלח ובפלפל, מקמחים משני הצדדים ומנערים מהקמח העודף.
מחממים במחבת מחצית מכמות השמן, ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד להזהבה.
בסיר שטוח חסין חום (שניתן להכניס לתנור) מחממים את יתרת השמן, מוסיפים את הבצל האדום ובצלצלי הפנינה או השאלוט, ומטגנים עד להזהבה קלה. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן. מוסיפים את חזה האווז המעושן או חזה המולרד, ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את מעדן המשמש ומערבבים היטב.
מניחים מעל את הכרעיים המטוגנים, מוסיפים את המשמשים המיובשים והיין בו הם מושרים, מתבלים בקינמון, מלח ופלפל. במידת הצורך מוסיפים עוד יין.
מביאים לרתיחה ומבשלים כשהסיר מכוסה, על להבה נמוכה, כשעה וחצי. מדי פעם בודקים שיש נוזלים בסיר.
לפני ההגשה מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), מסירים את המכסה ואופים 20 – 25 דקות עד שהכרעיים משחימים.
מגישים חם על מצע אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר