שוקיים וירכיים על שומר ושעועית

רכיבים ל-4 סועדים:חבילת שוקיים וירכיים טבעוף2 יח' שומר חצויות5 קלמנטינות – מיץ מסונן1 קלמנטינה מפוררת ל"בקבוקים" 20 מ"ל יין לבן4 שיני שום קצוצות דק20 מ"ל שמן זיתללוביה:שתי כוסות לוביה יבשה, מושרית בהרבה מים מערב קודם, מסוננתשני בצלצלי שאלוט – קצוצים דק 5 שיני שום – קצוצות דק10 מ"ל יין לבן30 מ"ל שמן זיתמלח פלפל 4 העונותאופן ההכנה:מחממים תנור ל-200 מעלות. על אש בינונית "משקיפים" את בצלצלי השאלוט והשום. מוסיפים את השעועית, ואחרי כ- 3 דקות מוסיפים את היין הלבן. לאחר שהיין מתאדה, מוסיפים מים עד לגובה של 3 ס"מ בערך מעל השעועית. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים (משאירים על האש כשעה בערך, תלוי בטריותה). מערבבים את מיץ הקלמנטינות, שמן הזית, היין והשום. ממליחים ומפלפלים. על מחבת באש גבוהה "סוגרים" את הירכיים ומחממים עד להשחמתן. משמנים תבנית ומניחים את השוקיים כשהן צמודות זו לזו. מסביבן מניחים את חצאי השומר. בוזקים את הרוטב, אוטמים בנייר כסף, ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות.

רכיבים ל-4 סועדים:
חבילת שוקיים וירכיים טבעוף
2 יח' שומר חצויות
5 קלמנטינות – מיץ מסונן
1 קלמנטינה מפוררת ל"בקבוקים"
20 מ"ל יין לבן
4 שיני שום קצוצות דק
20 מ"ל שמן זית

ללוביה:
שתי כוסות לוביה יבשה, מושרית בהרבה מים מערב קודם, מסוננת
שני בצלצלי שאלוט – קצוצים דק
5 שיני שום – קצוצות דק
10 מ"ל יין לבן
30 מ"ל שמן זית
מלח
פלפל 4 העונות

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. על אש בינונית "משקיפים" את בצלצלי השאלוט והשום.
מוסיפים את השעועית, ואחרי כ- 3 דקות מוסיפים את היין הלבן.
לאחר שהיין מתאדה, מוסיפים מים עד לגובה של 3 ס"מ בערך מעל השעועית.
לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים (משאירים על האש כשעה בערך, תלוי בטריותה).
מערבבים את מיץ הקלמנטינות, שמן הזית, היין והשום. ממליחים ומפלפלים.
על מחבת באש גבוהה "סוגרים" את הירכיים ומחממים עד להשחמתן.
משמנים תבנית ומניחים את השוקיים כשהן צמודות זו לזו.
מסביבן מניחים את חצאי השומר.
בוזקים את הרוטב, אוטמים בנייר כסף, ומכניסים לתנור לכ- 15 דקות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר