שוקיים במיץ גזר וג'ינג'ר מצומצם

רכיבים ל-4 סועדים:שוקיים טבעוף3 כוסות מיץ גזר וג'ינג'ר סחוט טרי1 כוס ציר עוף6 בצלצלי שאלוט חתוכים לירחים דקים6 שיני שום ללא ליבה קצוצות היטב4 מקלות סלרי אמריקאי קצוץ לירחים דקים150 גר' עדשים שחורות מושרות במים לילה לפני (יש להחליף מים בבוקר)10 גר' צימוקי חמוציות10 גר' אגוזי מקדמיה קצוצים גסעלים שטופים ומופרדים של נענע, פטרוזיליה, ראשד, כוסברה, בזיל, עירית ושומית10 מל' שמן זיתתפוז מפולט. ירחים ללא "עטיפתו" הלבנהמלח ים אפור פלפל שחור גרוס במקום לפי טעםאופן ההכנה:בסיר בינוני, על אש בינונית, יוצקים מחצית משמן הזית. לאחר שהתחמם, מוסיפים את הבצלצלים, הסלרי והשום. ממתינים עד אשר הם משקיפים. מוסיפים את העדשים מסוננים ממימיהם, ומטגנים אותם יחדיו. מוסיפים את ציר העוף, מעט מלח ופלפל, ומבשלים כעשרים דקות. מעמידים סיר קטן ובו מיץ הגזר והג'ינג'ר, ומחממים על אש בינונית. מצמצמים אותו, עד שיגיע למחצית הכמות. מניחים מחבת גדולה על אש גבוהה, ויוצקים לתוכה את שארית שמן הזית. ממליחים ומפלפלים את השוקיים. מזהיבים את כל צידיהם במחבת. לאחר הזהבתם מוסיפים את המיץ המצומצם, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עם מכסה. מוציאים את העדשים, מסננים מנוזלים, מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את החמוציות, עשבי התיבול, אגוזי המקדמיה והתפוז. מסדרים תלולית של הסלט החמים, מניחים שוק על צידה, ומגישים.

רכיבים ל-4 סועדים:
שוקיים טבעוף
3 כוסות מיץ גזר וג'ינג'ר סחוט טרי
1 כוס ציר עוף
6 בצלצלי שאלוט חתוכים לירחים דקים
6 שיני שום ללא ליבה קצוצות היטב
4 מקלות סלרי אמריקאי קצוץ לירחים דקים
150 גר' עדשים שחורות מושרות במים לילה לפני (יש להחליף מים בבוקר)
10 גר' צימוקי חמוציות
10 גר' אגוזי מקדמיה קצוצים גס
עלים שטופים ומופרדים של נענע, פטרוזיליה, ראשד, כוסברה, בזיל, עירית ושומית
10 מל' שמן זית
תפוז מפולט. ירחים ללא "עטיפתו" הלבנה
מלח ים אפור
פלפל שחור גרוס במקום לפי טעם

אופן ההכנה:
בסיר בינוני, על אש בינונית, יוצקים מחצית משמן הזית.
לאחר שהתחמם, מוסיפים את הבצלצלים, הסלרי והשום. ממתינים עד אשר הם משקיפים.
מוסיפים את העדשים מסוננים ממימיהם, ומטגנים אותם יחדיו. מוסיפים את ציר העוף, מעט מלח ופלפל, ומבשלים כעשרים דקות. מעמידים סיר קטן ובו מיץ הגזר והג'ינג'ר, ומחממים על אש בינונית. מצמצמים אותו, עד שיגיע למחצית הכמות.
מניחים מחבת גדולה על אש גבוהה, ויוצקים לתוכה את שארית שמן הזית.
ממליחים ומפלפלים את השוקיים. מזהיבים את כל צידיהם במחבת. לאחר הזהבתם מוסיפים את המיץ המצומצם, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה עם מכסה.
מוציאים את העדשים, מסננים מנוזלים, מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את החמוציות, עשבי התיבול, אגוזי המקדמיה והתפוז.
מסדרים תלולית של הסלט החמים, מניחים שוק על צידה, ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר