ירקות כתומים ושוקי עוף אפויים בניחוח קינמון

חומרים להכנת 4 מנות1 ק"ג דלורית ודלעת4 בטטות700 גרם שוקי עוף2 גזרים גדוליםרבע כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודןשמינית כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)רבע כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'1 כפית קינמוןחציכפית כמוןחצי כפית בהרט (אם רוצים)2 כפות סוכר חוםמלח, פלפלאופן ההכנה1. מחממים תנור לחום גבוה (220 צ.). מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר.2. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר. 3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייד הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם.

חומרים להכנת 4 מנות
1 ק"ג דלורית ודלעת
4 בטטות
700 גרם שוקי עוף
2 גזרים גדולים
רבע כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן
שמינית כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)
רבע כוס דבש מפרחי אבוקדו של 'יד מרדכי'
1 כפית קינמון
חציכפית כמון
חצי כפית בהרט (אם רוצים)
2 כפות סוכר חום
מלח, פלפל

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום גבוה (220 צ.). מערבבים היטב בכלי שמן זית, דבש, ציר עוף, קינמון, בהרט, סוכר חום וכמון. מוסיפים שתי כפיות מלח ומעט פלפל ומערבבים. מברישים קלות את שוקי העוף ברוטב שנוצר.

2. קולפים וחותכים את הירקות לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם הרוטב שנותר.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים את הירקות על גבי התבנית ומניחים ביניהם את שוקי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים 40 דקות, או עד שהירקות מתרככים. מורידים את נייד הכסף, מערבבים את הירקות וממשיכים לאפות כ- 20 דקות, עד שהירקות מזהיבים. מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר