עוף סיני עם אגוזי קשיו

מצרכים1 חלבון ביצה1 כף רוטב סויה סיני1 כף קורנפלור750 גרם חזה עוף מנוקה וחתוך לקוביות רבע כוס רוטב סויה סיני1 כפית קורנפלור1 כף יין דובדבנים (שרי)2 כפות חומץ1 כפית סוכר רבע כוס שמן בוטניםשני שליש כוס אגוזי קשיו לא ממולחיםג‘ינגר מקולף וחתוך לריבועים גדולים2 בצלצלים מקולפים וחתוכים1 קופסת ערמוני מים – מסוננים וחתוכים1 פלפל ירוק בינוני חתוךאורז לבן מבושל להגשה אופן הכנהמערבבים את החלבון בקערה, יחד עם המנה הראשונה של הסויה והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את העוף ומערבבים בעדינות. מחכים רבע שעה.מערבבים היטב את הכמות השניה של הסויה והקורנפלור, עם היין, החומץ והסוכר בקערה קטנה ומניחים בצד – זהו הרוטב.מחממים ווק על אש בינונית יחד עם השמן, מוסיפים את הקשיו ומטגנים-מערבבים דקה. אוספים (עדיף בעזרת כף מחורצת) את הקשיו ומניחים בצד.מוציאים מהמחבת שליש מכמות השמן שבו, ומכניסים את הג‘ינג‘ר, הבצלצלים וערמוני המים – מטגנים-מערבבים למשך כדקה.מכניסים פנימה את חתיכות העוף, את הרוטב ואת הפלפל הירוק. מבשלים, תוך שבוחשים, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מוציאים את חתיכות הג‘ינג‘ר, מכניסים את הקשיו – והעוף מוכן.מומלץ להגיש מעל אורז לבן חם.

מצרכים
1 חלבון ביצה
1 כף רוטב סויה סיני
1 כף קורנפלור
750 גרם חזה עוף מנוקה וחתוך לקוביות
רבע כוס רוטב סויה סיני
1 כפית קורנפלור
1 כף יין דובדבנים (שרי)
2 כפות חומץ
1 כפית סוכר
רבע כוס שמן בוטנים
שני שליש כוס אגוזי קשיו לא ממולחים
ג‘ינגר מקולף וחתוך לריבועים גדולים
2 בצלצלים מקולפים וחתוכים
1 קופסת ערמוני מים – מסוננים וחתוכים
1 פלפל ירוק בינוני חתוך
אורז לבן מבושל להגשה

אופן הכנה
מערבבים את החלבון בקערה, יחד עם המנה הראשונה של הסויה והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את העוף ומערבבים בעדינות. מחכים רבע שעה.

מערבבים היטב את הכמות השניה של הסויה והקורנפלור, עם היין, החומץ והסוכר בקערה קטנה ומניחים בצד – זהו הרוטב.

מחממים ווק על אש בינונית יחד עם השמן, מוסיפים את הקשיו ומטגנים-מערבבים דקה. אוספים (עדיף בעזרת כף מחורצת) את הקשיו ומניחים בצד.

מוציאים מהמחבת שליש מכמות השמן שבו, ומכניסים את הג‘ינג‘ר, הבצלצלים וערמוני המים – מטגנים-מערבבים למשך כדקה.

מכניסים פנימה את חתיכות העוף, את הרוטב ואת הפלפל הירוק. מבשלים, תוך שבוחשים, עד שהתערובת מתחילה להסמיך. מוציאים את חתיכות הג‘ינג‘ר, מכניסים את הקשיו – והעוף מוכן.

מומלץ להגיש מעל אורז לבן חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר