מצרכים:
500 גר' חזה אווז נקי מעצם
1/2 כוס רכז תפוזים
3 כפות סוכר חום
1 כוס גרגירי רימון
1.5 כוס מים
1/4 1 כוס יין
1 אגס (מבושל ביין אדום וסוכר)
1 מקל קינמון
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
את חזה האווז יש להשרות יום קודם ברכז התפוזים והסוכר.
על מחבת עם מעט שמן צורבים את חזה האווז משני צידיו עד להשחמה.
לעטוף כל נתח בנייר כסף ולהניח בתנור ל- 30 דקות, חום בינוני.
הכנת הרוטב:
באותו מחבת שבו נצרב האווז יש להכין קרמל מ– 3 כפות סוכר.
להוסיף את רכז התפוזים בו היה מושרה האווז, את כוס המים, היין ואת מקל הקינמון.
לאחר ההרתחה יש להוסיף את גרגירי הרימון, ולהסמיך את הרוטב עם 2 כפות קורנפלור – ו1/2 כוס מים קרים.
את נתח חזה האווז אפשר לפרוס ל- 3 חתיכות שוות ולהגישן על גבי האגס המבושל ביין.
את הרוטב יוצקים מעל.