עוף בדבש, שזיפים ויין אדום

חומרים ל- 5 מנות:5-6 שוקיים נקיים ומנוגבים נייר סופג8-9 שזיפי אשלוט קלופים8-9 שזיפים מיובשים4 כפות גדושות מעדן שזיפים3 כפות דבש מפרחי ברכוס יין אדום 2 כפות שמן זית פירותי עשיר1 כף שמן קנולה1 כפית שטוחה מלח5-6 גרגירי פלפל שחוראופן ההכנה:בסיר רחב מחממים את השמן והדבש, מוסיפים את השאלוט, ומזהיבים.מוסיפים את העוף ומניחים לו להזהיב מעט מכל צד.מוסיפים את היין, המלח והפלפל, ומניחים לנוזל להצטמצם.מוסיפים מעדן שזיפים, שזיפים, ומכסים במים עד לגובה העוף.מכסים ומנמיכים להבה.מבשלים כ- 30 דקות, עד שהעוף מוכן.פותחים מכסה ומצמצמים נוזל, מתקנים תיבול. אפשר להעביר לכלי חרס, ולהשחים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.

חומרים ל- 5 מנות:
5-6 שוקיים נקיים ומנוגבים נייר סופג
8-9 שזיפי אשלוט קלופים
8-9 שזיפים מיובשים
4 כפות גדושות מעדן שזיפים
3 כפות דבש מפרחי בר
כוס יין אדום
2 כפות שמן זית פירותי עשיר
1 כף שמן קנולה
1 כפית שטוחה מלח
5-6 גרגירי פלפל שחור

אופן ההכנה:
בסיר רחב מחממים את השמן והדבש, מוסיפים את השאלוט, ומזהיבים.
מוסיפים את העוף ומניחים לו להזהיב מעט מכל צד.
מוסיפים את היין, המלח והפלפל, ומניחים לנוזל להצטמצם.
מוסיפים מעדן שזיפים, שזיפים, ומכסים במים עד לגובה העוף.
מכסים ומנמיכים להבה.
מבשלים כ- 30 דקות, עד שהעוף מוכן.
פותחים מכסה ומצמצמים נוזל, מתקנים תיבול.
אפשר להעביר לכלי חרס, ולהשחים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר