חומרים:
100 גרם חזה חתוך
100 גרם שרימפס
30 cc שמן (2 כפות)
1 כפית שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כוס נבטים
1/4 כוס כרוב חתוך דק דק
1/4 כוס גזר חתוך (לגפרורים)
1/4 כוס כרישה חתוכה לטבעות דקיקות
6-8 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים (תלוי בגודל הפטריות)
4-6 פרוסות פלפל חריף חתוך לטבעות
1/4 כוס ציר עוף
350 אטריות ביצים מבושלות (לעפי הוראות היצרן)
לקישוט:
2-3 כפות בצל ירוק קצוץ
חומרים לרוטב בסיס:
1.5 כפות סויה ימאסה
1/2 כף רוטב צדפות
1 כף סוכר
1 כף סאקה
1.1/2 כפות עריסה
לערבב את כל החומרים יחדיו עד לקבלת מסה אחידה.
רצוי מאוד להשתמש בכפות מידה סטנדרטית.
אופן ההכנה:
מחממים בווק את השמן עם השום, הג'ינג'ר, המלח והסוכר (במידה ואין ווק ניתן להשתמש במחבת פח דקה או מחבת טפלון רחבה).
מוסיפים את העוף והשרימפס, ומקפיצים קלות עד אשר הבשר של העוף מחליף את צבעו ללבן.
מוסיפים את רוטב הבסיס ומערבבים היטב.
מוסיפים את ציר העוף ומערבבים.
מוסיפים את כל הירקות, מערבבים היטב ומצמצמים את הנוזלים לחצי.
מוסיפים את האטריות והביצים.
מקפיצים ומערבבים בעדינות עד אשר האטריות סופגות את כל הרוטב.
(יש לשים לב שלא יידבק לתחתית הווק).
משלימים טעם לפי הצורך בנגיעת מלח/סוכר.
לאלה האוהבים חריף יותר – עם נגיעת פלפל שאטה גרוס.
מעבירים לצלחת הגשה, ומקשטים בבצל ירוק קצוץ מעל.
MOJO – ASIAN FOOD BAR
מסעדה אסיאתית יפנית – רח' גיבורי ישראל 17 מתחם יכין סנטר אזוה"ת פולג נתניה
טלפון : 09-8850716, א – ש – 12:00 – 02:00.