שיפודי פרגית על קוסקוס אורגני

שיפודי פרגית במישרה ג'נג'ר ועשב לימון ברוטב בוטנים אינדונזי על קוסקוס אורגני עם אגוזי קשיו

חומרים ל- 4 מנות (8 שיפודים):
8 פרגיות (ירך עוף ללא עצם) חתוך לקוביות של 3 על 3 ס"מ
8 מקלות צ'ופ סטיק

למישרה:
3 שיני שום
1 שורש גנג'ר מגורר
3 כפות שמן זית
חופן עלי כוסברה קצוצה

חומרים לרוטב:
1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי חתוך לקוביות
1 שורש גנג'ר מגורר
3 שיני שום
1 ענף עשב לימון
6 כפות חמאת בוטנים
1 כף דבש
1 כף סויה
1 ליטר ציר עוף מים
מלח, פלפל, כורכום
200 מייל חלב קוקוס
חופן עלי כוסברה.

אופן הכנת הרוטב:
מחממים מעט שמן זית בסיר, ומטגנים לפי הדרגה את :בצל, גזר, סלרי וגנג'ר שום עד לריכוך.
מוסיפים את חמאת הבוטנים ומטגנים מעט, מוסיפים דבש, חלב קוקוס ומערבבים.
מוסיפים ציר עוף, סויה, כוסברה, למון גראס, ומתבלים במלח ופלפל.
מבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
טוחנים בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת מרקם חלק . ובודקים טעם.

חומרים להכנת הקוסקוס:
2 כוסות קוסקוס מלא
חצי בצל חתוך לרצועות דקות
1 גזר חתוך לרצועות דקות
2.5 כוסות ציר עוף. מים
100 גרם אגוזי קשיו
חצי פחית חלב קוקוס – לא חובה
מלח פלפל.

אופן הכנת הקוסקוס:
מטגנים את בצל והגזר עד לריכוך הירקות.
מוסיפים את הקוסקוס וממשיכים לטגן עד לחימום הקוסקוס.
 מתבלים במלח ופלפל.
יוצקים ציר עוף או מים, ואת חצי הפחית של חלב הקוקוס.
מבשלים כ- 40 דקות על אש קטנה.

אופן הכנת הפרגית:
מניחים בקערה את הפרגיות החתוכות עם חומרי המישרה למשך כשעתיים. משפדים על מקל צ'ופ סטיק.
צולים בגריל כ- 3 דקות מכל צד.

להגשה.
בצלחת הגשה מניחים את הקוסקוס, ומעל את הפרגיות.
בוזקים מעט רוטב ובוטנים קצוצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר