מתוך התוכנית "מנה-מנה" בערוץ טבע הדברים
רושטי מסורתי- אבי שקרל
מצרכים ל- 4 מנות
3 תפוחי אדמה גדולים וקלופים
100 גרם חמאה (לשומרי כשרות- מרגרינה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת (פומפייה) גסה
2. סוחטים היטב את הנוזלים מתפוחי האדמה
3. מחממים מחבת טפלון לחום בינוני וממיסים בה כף חמאה
4. מוסיפים את גרידת תפוחי האדמה הסחוטה ומשטחים קלות לצורה של לביבה גדולה
5. את שארית החמאה חותכים לקוביות קטנות ומפזרים מעל ללביבה מחצית מהכמות
6. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן על אש נמוכה עד אשר החלק התחתון מקבל צבע זהוב-חום.
7. הופכים לצד השני ומפזרים עליו את שארית קוביות החמאה, מלח ופלפל
8. הרושטי מוכן כאשר שני הצדדים שחומים וקריספיים.
מתכון לכבד עוף – יניב גור-אריה
מצרכים ל- 4 מנות
12 כבדי עוף חצויים
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפיות סוכר חום בהיר
8 תאנים טריות חתוכות לרבעים
רבע כוס (60 מ"ל) ערק
שמן זית, מלח פלפל
אופן ההכנה
1. מטגנים את הכבדים בשמן זית לוהט כשתי דקות מכל צד עד שהם חרוכים מבחוץ ועדיין ורדרדים מבפנים.
2. מוציאים את הכבדים מהמחבת, מתבלים במלח ופלפל ושומרים בצד.
3. באתה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה עמוקה.
4. מוסיפים כפית סוכר ומטגנים עוד כדקה-שתיים להתקרמלות קלה.
5. מוציאים את הבצל ושומרים בצד.
6. באותה מחבת מטגנים את התאנים 3 דקות, מוסיפים כפית סוכר ומטגנים 2 דקות נוספות
מניחים על מצע הרושטי ומגישים מייד.