כבד עוף ותאנים על מצע רושטי מסורתי

מתוך התוכנית "מנה-מנה" בערוץ טבע הדבריםרושטי מסורתי- אבי שקרלמצרכים ל- 4 מנות3 תפוחי אדמה גדולים וקלופים100 גרם חמאה (לשומרי כשרות- מרגרינה)מלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה1. מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת (פומפייה) גסה2. סוחטים היטב את הנוזלים מתפוחי האדמה3. מחממים מחבת טפלון לחום בינוני וממיסים בה כף חמאה 4. מוסיפים את גרידת תפוחי האדמה הסחוטה ומשטחים קלות לצורה של לביבה גדולה5. את שארית החמאה חותכים לקוביות קטנות ומפזרים מעל ללביבה מחצית מהכמות6. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן על אש נמוכה עד אשר החלק התחתון מקבל צבע זהוב-חום.7. הופכים לצד השני ומפזרים עליו את שארית קוביות החמאה, מלח ופלפל8. הרושטי מוכן כאשר שני הצדדים שחומים וקריספיים.מתכון לכבד עוף – יניב גור-אריהמצרכים ל- 4 מנות12 כבדי עוף חצויים1 בצל גדול קצוץ דק2 כפיות סוכר חום בהיר8 תאנים טריות חתוכות לרבעיםרבע כוס (60 מ"ל) ערקשמן זית, מלח פלפלאופן ההכנה1. מטגנים את הכבדים בשמן זית לוהט כשתי דקות מכל צד עד שהם חרוכים מבחוץ ועדיין ורדרדים מבפנים.2. מוציאים את הכבדים מהמחבת, מתבלים במלח ופלפל ושומרים בצד.3. באתה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה עמוקה.4. מוסיפים כפית סוכר ומטגנים עוד כדקה-שתיים להתקרמלות קלה.5. מוציאים את הבצל ושומרים בצד.6. באותה מחבת מטגנים את התאנים 3 דקות, מוסיפים כפית סוכר ומטגנים 2 דקות נוספותמניחים על מצע הרושטי ומגישים מייד.

מתוך התוכנית "מנה-מנה" בערוץ טבע הדברים

רושטי מסורתי- אבי שקרל
מצרכים ל- 4 מנות
3 תפוחי אדמה גדולים וקלופים
100 גרם חמאה (לשומרי כשרות- מרגרינה)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה
1. מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת (פומפייה) גסה
2. סוחטים היטב את הנוזלים מתפוחי האדמה
3. מחממים מחבת טפלון לחום בינוני וממיסים בה כף חמאה
4. מוסיפים את גרידת תפוחי האדמה הסחוטה ומשטחים קלות לצורה של לביבה גדולה
5. את שארית החמאה חותכים לקוביות קטנות ומפזרים מעל ללביבה מחצית מהכמות
6. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן על אש נמוכה עד אשר החלק התחתון מקבל צבע זהוב-חום.
7. הופכים לצד השני ומפזרים עליו את שארית קוביות החמאה, מלח ופלפל
8. הרושטי מוכן כאשר שני הצדדים שחומים וקריספיים.

מתכון לכבד עוף – יניב גור-אריה
מצרכים ל- 4 מנות

12 כבדי עוף חצויים
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפיות סוכר חום בהיר
8 תאנים טריות חתוכות לרבעים
רבע כוס (60 מ"ל) ערק
שמן זית, מלח פלפל

אופן ההכנה
1. מטגנים את הכבדים בשמן זית לוהט כשתי דקות מכל צד עד שהם חרוכים מבחוץ ועדיין ורדרדים מבפנים.
2. מוציאים את הכבדים מהמחבת, מתבלים במלח ופלפל ושומרים בצד.
3. באתה מחבת מטגנים את הבצל עד להזהבה עמוקה.
4. מוסיפים כפית סוכר ומטגנים עוד כדקה-שתיים להתקרמלות קלה.
5. מוציאים את הבצל ושומרים בצד.
6. באותה מחבת מטגנים את התאנים 3 דקות, מוסיפים כפית סוכר ומטגנים 2 דקות נוספות

מניחים על מצע הרושטי ומגישים מייד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר