עוף בתוספת ראשי ארטישוק ושעועית ירוקה

מנה לארבעה חומרים:8 כרעי עוף שלמות1 אריזה של ראשי ארטישוק קפואים1 אריזה של שעועית ירוקה קפואה (רצוי שעועית מסוג "לוביה")כמה עלי מרווה4 שיני שום2 לימונים6 פלפלים אדומים (רצוי גמבה)2 עגבניות4 בצלים ירוקים2 כפות חומץ תפוחיםשמן זיתכורכוםכוס יין לבן יבשפלפל שחורכמון3 כוסות ציר עוף מחצי ק"ג כנפי עוף (ראו בהמשך הכנת ציר עוף רזה)1 שורש סלרי1 שורש פטרוזיליה2 גזרים1 קישוא אופן ההכנה:עוף בתנורמניחים בתבנית אפיה את עלי המרווה ועליהם את כרעי העוף משומנים בשמן זית.יוצקים כוס יין לבן יבש על העוף וכוס ציר עוף רזה. מכניסים למעבד מזון 6 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות, 8 שיני שום קלופות, 2 עגבניות חתוכות.מפעילים את המעבד עד לקבלת מרקם אחיד (אם אין מעבד מזון גדול אפשר לחזור על פעולה זו במעבד מזון קטן מספר פעמים).לאחר שהבלילה מוכנה, יוצקים שליש ממנה על העוף, ומוסיפים פלפל שחור וכורכום בהתאם לטעם האישי – רצוי רבע כפית שטוחה מכל אחד.פורסים את הלימונים ומפזרים אותם על גבי העוף. מכסים את התבנית ומכניסים אותה לתנור חם של 180 מעלות.לאחר 45 דקות מסירים את המכסה ומוסיפים 15 דקות של אפיה גלויה. כמות הרוטב בתבנית לאחר גמר האפייה גדולה יחסית, ותפקידה לספח כמה שיותר שומנים. ברוטב זה אפשר להכין פסטה לילדים או לבשל בו אורז מלא (מומלץ לאנשים מבוגרים לא לעשות שימוש ברוטב הזה).ראשי ארטישוקיוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו מחצית בלילת הפלפלים שנותרה ו- 1 כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות.מוסיפים את ראשי הארטישוק, מעט פלפל שחור, מעט כורכום, ומניחים להתבשל חצי שעה.לאחר חצי שעה של בישול יוצקים 2 כפות חומץ תפוחים.מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה, כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את ראשי הארטישוק.שעועית ירוקהיוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו את בלילת הפלפלים שנותרה ו- 1 כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות.מוסיפים את השעועית הירוקה, מעט פלפל שחור, מעט כמון, ומניחים להתבשל חצי שעה.לאחר חצי שעה של בישול מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה, כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את השעועית.ציר עוף רזהיום לפני החג. יוצקים לתוך סיר עמוק 5 כוסות מים, חצי ק"ג כנפי עוף, שורש סלרי חתוך לארבע חלקים, שורש פטרוזיליה חצוי, בצלים ירוקים שלמים, וקישוא שלם. מניחים את הסיר על להבה לבישול ארוך באש קטנה למשך שעה וחצי. לאחר מכן מסננים את הנוזלים לסיר אחר. את כל המוצקים אפשר לזרוק, כי הערך התזונתי שלהם שואף לאפס. לאחר שהנוזל התקרר, מכניסים את הסיר למקרר עד יום למחרת. למחרת היום מסירים מעל הנוזל את השומן הלבן שהצטבר לגוש עליון, וזורקים אותו. כך מקבלים ציר עוף רזה.בית האבן, סדנאות לאורח חיים בריא יותר, מכמונים, טל. 04-9887853

מנה לארבעה

חומרים:
8 כרעי עוף שלמות
1 אריזה של ראשי ארטישוק קפואים
1 אריזה של שעועית ירוקה קפואה (רצוי שעועית מסוג "לוביה")
כמה עלי מרווה
4 שיני שום
2 לימונים
6 פלפלים אדומים (רצוי גמבה)
2 עגבניות
4 בצלים ירוקים
2 כפות חומץ תפוחים
שמן זית
כורכום
כוס יין לבן יבש
פלפל שחור
כמון
3 כוסות ציר עוף מחצי ק"ג כנפי עוף (ראו בהמשך הכנת ציר עוף רזה)
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 גזרים
1 קישוא

אופן ההכנה:
עוף בתנור
מניחים בתבנית אפיה את עלי המרווה ועליהם את כרעי העוף משומנים בשמן זית.
יוצקים כוס יין לבן יבש על העוף וכוס ציר עוף רזה.
מכניסים למעבד מזון 6 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות, 8 שיני שום קלופות, 2 עגבניות חתוכות.
מפעילים את המעבד עד לקבלת מרקם אחיד (אם אין מעבד מזון גדול אפשר לחזור על פעולה זו במעבד מזון קטן מספר פעמים).
לאחר שהבלילה מוכנה, יוצקים שליש ממנה על העוף, ומוסיפים פלפל שחור וכורכום בהתאם לטעם האישי – רצוי רבע כפית שטוחה מכל אחד.
פורסים את הלימונים ומפזרים אותם על גבי העוף.
מכסים את התבנית ומכניסים אותה לתנור חם של 180 מעלות.
לאחר 45 דקות מסירים את המכסה ומוסיפים 15 דקות של אפיה גלויה.
כמות הרוטב בתבנית לאחר גמר האפייה גדולה יחסית, ותפקידה לספח כמה שיותר שומנים.
ברוטב זה אפשר להכין פסטה לילדים או לבשל בו אורז מלא (מומלץ לאנשים מבוגרים לא לעשות שימוש ברוטב הזה).

ראשי ארטישוק
יוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.
לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו מחצית בלילת הפלפלים שנותרה ו- 1 כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות.
מוסיפים את ראשי הארטישוק, מעט פלפל שחור, מעט כורכום, ומניחים להתבשל חצי שעה.
לאחר חצי שעה של בישול יוצקים 2 כפות חומץ תפוחים.
מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה, כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את ראשי הארטישוק.

שעועית ירוקה
יוצקים שמן זית לתוך סיר בישול עד לכיסוי התחתית ומניחים על להבה.
לאחר שהשמן חם, יוצקים לתוכו את בלילת הפלפלים שנותרה ו- 1 כוס ציר עוף, ומניחים להתבשל 15 דקות.
מוסיפים את השעועית הירוקה, מעט פלפל שחור, מעט כמון, ומניחים להתבשל חצי שעה.
לאחר חצי שעה של בישול מניחים את הסיר על משטח עבודה ומכסים אותו במגבת למשך חצי שעה, כדי שהחום הפנימי שבסיר ימשיך לבשל לאיטו את השעועית.

ציר עוף רזה
יום לפני החג. יוצקים לתוך סיר עמוק 5 כוסות מים, חצי ק"ג כנפי עוף, שורש סלרי חתוך לארבע חלקים, שורש פטרוזיליה חצוי, בצלים ירוקים שלמים, וקישוא שלם.
מניחים את הסיר על להבה לבישול ארוך באש קטנה למשך שעה וחצי.
לאחר מכן מסננים את הנוזלים לסיר אחר.
את כל המוצקים אפשר לזרוק, כי הערך התזונתי שלהם שואף לאפס.
לאחר שהנוזל התקרר, מכניסים את הסיר למקרר עד יום למחרת.
למחרת היום מסירים מעל הנוזל את השומן הלבן שהצטבר לגוש עליון, וזורקים אותו.
כך מקבלים ציר עוף רזה.

בית האבן, סדנאות לאורח חיים בריא יותר, מכמונים, טל. 04-9887853

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר