חומרים:
1 עוף שלם, נקי ומוכן למילוי
למילוי:
400 גרם בשר עוף טחון
½ כוס שמנת צמחית
2 ביצים לקשירה
50 גרם נקניק סלמי חתוך לרוחב גפרור
50 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות של ½ / ½ ס"מ
100 גרם כבד עוף חתוך לקוביות קטנות של ½ / ½ ס"מ
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
5 שיני שום קצוץ
חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את חומרי המילוי ומתבלים.
ממלאים את העוף בעזרת שק זילוף.
קושרים את העוף וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה- שעה ורבע
מוציאים, פורסים למנות ומגישים עם תפוחי האדמה.
תפוחי אדמה בתנור
1ק"ג תפוחי אדמה קטנים/בינוניים עם קליפתם (במידה ותפ"א בינוניים – לחתוך אותם לשני חצאים)
לתיבול:
שמן זית, שום, רוזמרין, מלח, פלפל גרוס – לפי הטעם
אופן ההכנה:
שמים תפ"א במים חמים (80-70 מעלות) ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד חצי רכות.
מוציאים ומצננים.
מערבבים את חומרי התיבול יחד ומורחים אותם בתפו"א.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות עד קבלת צבע חום זהוב ורכות מלאה.
מוצע להגיש עם סלט ירוק.
שף שבי בכר הוא מנהל מערך קולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור".