עוף ממולא ותפוחי אדמה בתנור

חומרים:1 עוף שלם, נקי ומוכן למילוילמילוי:400 גרם בשר עוף טחון½ כוס שמנת צמחית2 ביצים לקשירה50 גרם נקניק סלמי חתוך לרוחב גפרור50 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות של ½ / ½ ס"מ100 גרם כבד עוף חתוך לקוביות קטנות של ½ / ½ ס"ממלח ופלפל גרוס לפי הטעם5 שיני שום קצוץחופן עירית קצוצהאופן ההכנה:מערבבים היטב את חומרי המילוי ומתבלים.ממלאים את העוף בעזרת שק זילוף.קושרים את העוף וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה- שעה ורבעמוציאים, פורסים למנות ומגישים עם תפוחי האדמה.תפוחי אדמה בתנור1ק"ג תפוחי אדמה קטנים/בינוניים עם קליפתם (במידה ותפ"א בינוניים – לחתוך אותם לשני חצאים)לתיבול: שמן זית, שום, רוזמרין, מלח, פלפל גרוס – לפי הטעםאופן ההכנה:שמים תפ"א במים חמים (80-70 מעלות) ומביאים לרתיחה.מנמיכים את האש ומבשלים עד חצי רכות.מוציאים ומצננים.מערבבים את חומרי התיבול יחד ומורחים אותם בתפו"א.אופים בתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות עד קבלת צבע חום זהוב ורכות מלאה.מוצע להגיש עם סלט ירוק.שף שבי בכר הוא מנהל מערך קולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור".

חומרים:
1 עוף שלם, נקי ומוכן למילוי
למילוי:
400 גרם בשר עוף טחון
½ כוס שמנת צמחית
2 ביצים לקשירה
50 גרם נקניק סלמי חתוך לרוחב גפרור
50 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות של ½ / ½ ס"מ
100 גרם כבד עוף חתוך לקוביות קטנות של ½ / ½ ס"מ
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
5 שיני שום קצוץ
חופן עירית קצוצה

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את חומרי המילוי ומתבלים.
ממלאים את העוף בעזרת שק זילוף.
קושרים את העוף וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה- שעה ורבע
מוציאים, פורסים למנות ומגישים עם תפוחי האדמה.

תפוחי אדמה בתנור
1ק"ג תפוחי אדמה קטנים/בינוניים עם קליפתם (במידה ותפ"א בינוניים – לחתוך אותם לשני חצאים)
לתיבול:
שמן זית, שום, רוזמרין, מלח, פלפל גרוס – לפי הטעם

אופן ההכנה:
שמים תפ"א במים חמים (80-70 מעלות) ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים עד חצי רכות.
מוציאים ומצננים.
מערבבים את חומרי התיבול יחד ומורחים אותם בתפו"א.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200-180 מעלות עד קבלת צבע חום זהוב ורכות מלאה.
מוצע להגיש עם סלט ירוק.

שף שבי בכר הוא מנהל מערך קולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר