פרגיות אפויות בשמן זית, שום וקורנית, עם חצילים על האש ואגוזי מלך אפויים

חומרים (2 מנות)4 כרעיים עוף מפורקים מעצמות 1 חציל קלוי על אש גלויה עד לריכוך מלא  1 כף סומק  8 כפות חומץ בין יין  1/2 כוס שמן זית  30 גרם אגוזי מלך  1 שן שום קצוצה  2 ענפי קורנית קצוצים  60 גרם עלי בייבי  1 מיץ לימון מחצי לימון אופן הכנה משרים את הכרעיים בחומץ ביין יין אדום, שמן זית, סומק, שן שום קצוצה, קורנית, מלח ופלפל שחור ומכניסים למקרר למשך כשעה לספיגת טעמים. קולים את החציל על אש גלויה עד לריכוך, קולפים את החציל ומניחים את הבשר בכלי נפרד. מוציאים את הכרעיים מהמקרר לאחר כשעה, מנגבים מהנוזלים וצורבים במחבת או בגריל במשך 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מכניסים את הכרעיים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ונאפה במשך 10 דקות לערך.במקביל: את החצילים שקלינו על האש נתבל בנוזלי המרינדה, ואת עלי הבייבי הנותרים נקשט עם מלח, פלפל, לימון ושמן זית.

חומרים (2 מנות)
4 כרעיים עוף מפורקים מעצמות
1 חציל קלוי על אש גלויה עד לריכוך מלא 
1 כף סומק 
8 כפות חומץ בין יין 
1/2 כוס שמן זית 
30 גרם אגוזי מלך 
1 שן שום קצוצה 
2 ענפי קורנית קצוצים 
60 גרם עלי בייבי 
1 מיץ לימון מחצי לימון

אופן הכנה
משרים את הכרעיים בחומץ ביין יין אדום, שמן זית, סומק, שן שום קצוצה, קורנית, מלח ופלפל שחור ומכניסים למקרר למשך כשעה לספיגת טעמים. קולים את החציל על אש גלויה עד לריכוך, קולפים את החציל ומניחים את הבשר בכלי נפרד. מוציאים את הכרעיים מהמקרר לאחר כשעה, מנגבים מהנוזלים וצורבים במחבת או בגריל במשך 4 דקות מכל צד עד להזהבה. מכניסים את הכרעיים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ונאפה במשך 10 דקות לערך.
במקביל: את החצילים שקלינו על האש נתבל בנוזלי המרינדה, ואת עלי הבייבי הנותרים נקשט עם מלח, פלפל, לימון ושמן זית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר