שווארמה וצנוברים על מצע טחינה חמה

חומרים ל- 4 מנות:1 מגשית שווארמה אמיתית של "מאמא עוף"4 כפות שמן זית1 בצל בינוני פרוס לרצועות דקות1 לימון סחוט1/2 כוס טחינה גולמית1 כוס מים2 שיני שום כתושחצי חבילת פטרוזיליה שטופה וקצוצה דקקורט מלח50 גרם צנוברים קלוייםאופן ההכנה:מערבבים טחינה, מים, פטרוזיליה, שום כתוש, מיץ לימון, מלח לפי הטעם עד לקבלת מרקם אחיד וסמיכות קלה.מחממים במחבת כבדה 2 כפות שמן זית. מוסיפים את רצועות הבצל עד להזהבה.מוסיפים את השווארמה למחבת ומטגנים קלות.מחממים בסיר קטן את הטחינה המוכנה עד לטמפרטורה בינונית.מניחים את השווארמה על צלחת ויוצקים מעליה את הטחינה כך שתחלחל פנימה. מפזרים מעל את הצנוברים הקלויים ואת יתרת שמן הזית.מגישים כאשר התבשיל עדיין חמים.

חומרים ל- 4 מנות:
1 מגשית שווארמה אמיתית של "מאמא עוף"
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני פרוס לרצועות דקות
1 לימון סחוט
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים
2 שיני שום כתוש
חצי חבילת פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
קורט מלח
50 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
מערבבים טחינה, מים, פטרוזיליה, שום כתוש, מיץ לימון, מלח לפי הטעם עד לקבלת מרקם אחיד וסמיכות קלה.
מחממים במחבת כבדה 2 כפות שמן זית. מוסיפים את רצועות הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את השווארמה למחבת ומטגנים קלות.
מחממים בסיר קטן את הטחינה המוכנה עד לטמפרטורה בינונית.
מניחים את השווארמה על צלחת ויוצקים מעליה את הטחינה כך שתחלחל פנימה. מפזרים מעל את הצנוברים הקלויים ואת יתרת שמן הזית.
מגישים כאשר התבשיל עדיין חמים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר