חזה עוף מוקפץ עם במיה ותמרים

חומרים ל-6 מנות:750 גרם חזה עוף חתוך לרצועות1 ק"ג במיה1/4 כוס שמן זית1 ק"ג עגבניות קלופות500 גרם תמר מגולעןמיץ מלימוןמקל קינמוןמלח ופלפל שחוראופן ההכנה:שוטפים את הבמיה, מייבשים במגבות נייר ומסירים את הקצה. מקפיצים את הבמיה במעט שמן זית חם עד שצבעה זהוב בהיר.חותכים את העגבניות הקלופות לרבעים ומרפדים בהן סיר כבד ורחב.מניחים מעל את הבמיה ואת התמרים המגולענים. מזליפים מעל מיץ לימון ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, עד שהנוזלים מתאדים.מנגבים את רצועות הבשר במגבות נייר. מחממים היטב מחבת פסים.מוסיפים מעט שמן זית ומקפיצים את העוף מכל הצדדים על אש גבוהה, מבלי לייבש. מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת הבמיה.מבשלים מספר דקות, עד שהתבשיל חם. מתאים להגיש על מצע אורז לבן.

חומרים ל-6 מנות:
750 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
1 ק"ג במיה
1/4 כוס שמן זית
1 ק"ג עגבניות קלופות
500 גרם תמר מגולען
מיץ מלימון
מקל קינמון
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

שוטפים את הבמיה, מייבשים במגבות נייר ומסירים את הקצה.
מקפיצים את הבמיה במעט שמן זית חם עד שצבעה זהוב בהיר.
חותכים את העגבניות הקלופות לרבעים ומרפדים בהן סיר כבד ורחב.
מניחים מעל את הבמיה ואת התמרים המגולענים.
מזליפים מעל מיץ לימון ומתבלים בקינמון, מלח ופלפל.
מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, עד שהנוזלים מתאדים.
מנגבים את רצועות הבשר במגבות נייר.
מחממים היטב מחבת פסים.
מוסיפים מעט שמן זית ומקפיצים את העוף מכל הצדדים על אש גבוהה, מבלי לייבש.
מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת הבמיה.
מבשלים מספר דקות, עד שהתבשיל חם.
מתאים להגיש על מצע אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר