עוף עם אורז ותמרים

חומרים ל-6 מנות:1 כוס אורז פרסי2 כפות שמן2 כוס ציר עוף חםמלח ופלפל שחור500 גרם בשר עוף בגריל או חזה עוף3 מלפפונים חתוכים לקוביות בקליפה300 גרם תמרים מגולענים חתוכים לרצועותמעט שמיר קצוץ (לא חובה)אופן ההכנה:תחילה מכינים את האורז:בסיר כבד מטגנים את האורז במעט שמן חם עד שהוא מתחיל להזהיב.מנמיכים מאוד את האש ומוסיפים את הציר החם.מתבלים במלח ופלפל.מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה. מסירים מהאש ומצננים מעט.חותכים את בשר העוף מהגריל לרצועות, או חותכים את חזה העוף לרצועות.מקפיצים במחבת פסים כבדה עם מעט שמן זית, עד שהם זהובים.מעבירים את האורז לצלחת הגשה, מוסיפים את נתחי העוף, המלפפונים והתמרים. אפשר להוסיף את השמיר. מערבבים בעדינות ומגישים.

חומרים ל-6 מנות:
1 כוס אורז פרסי
2 כפות שמן
2 כוס ציר עוף חם
מלח ופלפל שחור
500 גרם בשר עוף בגריל או חזה עוף
3 מלפפונים חתוכים לקוביות בקליפה
300 גרם תמרים מגולענים חתוכים לרצועות
מעט שמיר קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:
תחילה מכינים את האורז:
בסיר כבד מטגנים את האורז במעט שמן חם עד שהוא מתחיל להזהיב.
מנמיכים מאוד את האש ומוסיפים את הציר החם.
מתבלים במלח ופלפל.
מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.
מסירים מהאש ומצננים מעט.
חותכים את בשר העוף מהגריל לרצועות, או חותכים את חזה העוף לרצועות.
מקפיצים במחבת פסים כבדה עם מעט שמן זית, עד שהם זהובים.
מעבירים את האורז לצלחת הגשה,
מוסיפים את נתחי העוף, המלפפונים והתמרים.
אפשר להוסיף את השמיר.
מערבבים בעדינות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר