חזה עוף צלוי עם רוטב שום רומני בתוספת קדירת ירקות

מצרכים ל- 4 סועדים:4 חזות עוף3 כפות שום רומני – דורותרבע כוס שמן זיתמלח, פלפלמצרכים להכנת קדירת ירקות:2 קישואים חתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ12 יחידות בצלי פנינה קלופים2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ200 גרם שעועית ירוקה (קפואה או טריה)1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות12 פטריות שמפיניון קטנות שלמות1 קופסת תחתיות ארטישוק1/4 כוס שמן זית3 כפות שום רומני – דורות1/2 כוס יין לבןמלח, פלפלאופן ההכנה:1. מערבבים בקערה את שמן הזית עם 3 כפות שום רומני. מוסיפים מלח ופלפל.2. מכניסים את חזה העוף לקערה, מערבבים במרינדה ומכניסים למקרר לשעה.3. מוציאים את חזה העוף מהמקרר וצולים על מחבת גריל משני הצדדים.אופן הכנת קדירת ירקות:1. מחממים שמן זית בסיר בינוני ומכניסים לתוכו את הגזרים, בצלי הפנינה, הקישואים, השעועית הירוקה, הפטריות, הפלפל האדום, הפלפל הצהוב ותחתיות הארטישוק.2. מערבבים את הירקות בעזרת כף עץ על אש גבוהה ומוסיפים את רוטב השום הרומני3. מוסיפים את היין הלבן ומתבלים במלח ופלפל.4. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.5. מניחים את חזה העוף הצלוי לצד הירקות ומגישים.

מצרכים ל- 4 סועדים:
4 חזות עוף
3 כפות שום רומני – דורות
רבע כוס שמן זית
מלח, פלפל

מצרכים להכנת קדירת ירקות:
2 קישואים חתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
12 יחידות בצלי פנינה קלופים
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות בעובי חצי ס"מ
200 גרם שעועית ירוקה (קפואה או טריה)
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות דקות
12 פטריות שמפיניון קטנות שלמות
1 קופסת תחתיות ארטישוק
1/4 כוס שמן זית
3 כפות שום רומני – דורות
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את שמן הזית עם 3 כפות שום רומני. מוסיפים מלח ופלפל.
2. מכניסים את חזה העוף לקערה, מערבבים במרינדה ומכניסים למקרר לשעה.
3. מוציאים את חזה העוף מהמקרר וצולים על מחבת גריל משני הצדדים.

אופן הכנת קדירת ירקות:
1. מחממים שמן זית בסיר בינוני ומכניסים לתוכו את הגזרים, בצלי הפנינה, הקישואים, השעועית הירוקה, הפטריות, הפלפל האדום, הפלפל הצהוב ותחתיות הארטישוק.
2. מערבבים את הירקות בעזרת כף עץ על אש גבוהה ומוסיפים את רוטב השום הרומני
3. מוסיפים את היין הלבן ומתבלים במלח ופלפל.
4. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות על אש נמוכה.
5. מניחים את חזה העוף הצלוי לצד הירקות ומגישים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר