עוף בטאבון ביתי עם ירקות שורש, עשבי תיבול ולימונים כבושים

מצרכים:1 עוף שלם נקי 16 שמיניות תפוחי אדמה מרוככים (מספר דקות במיקרו)4 גזרים חתוכים4 בצלים חתוכים לרבעים10 טבעות ג'ינג'ר מקולף4 ראשי שום שלמיםצרור טימין1 צנצנת לימונים כבושים1/2 כוס שמן זיתמלח גס/פלפל שחור גרוס גס1 לימון שלםנייר אלומיניום + תבנית אלומיניום גדולה על מנת להכיל את העוף והירקות. אופן ההכנה:קולפים, שוטפים וחותכים את כל ירקות השורש, הג'ינג'ר , השום, תפוחי האדמה. מוסיפים לימונים כבושים, מלח, פלפל ושמן זית. מערבבים את כל המרכיבים היטב כך שהירקות יצופו כהלכה.מוסיפים לתערובת את העוף ומחככים אותו היטב בירקות המתובלים.את הטימין והלימון השלם מכניסים לבטן העוף. פורשים יריעת נייר כסף על תבנית האלומיניום.שמים במרכז את העוף והירקות ומהדקים את נייר הכסף מסביב לכבודה כולה.עוטפים את העוף והירקות ב- 4 שכבות של נייר האלומיניום תוך הידוק וקיפול הנייר בכל שיכבה ושיכבה והצמדתו לעוף. העוף נעטף ב-4 שכבות. תולשים את הנייר, מסובבים את העוף (180 מעלות) ועוטפים אותו באותה הדרך לאורכו. בסופו של תהליך מתקבל עוף שעטוף בחבילה אטומה, והשכבות שומרות על כל הנוזלים הטעמים והארומה של התבשיל במשך זמן הבישול הארוך.מכניסים לטאבון לפחות ל- 4 שעות – מכסים ו"שוכחים".איך עושים טאבון ביתי:קונים עציץ חמר בעומק של בערך 60-70 ס"מ. יש לדאוג למכסה ברזל בערך בקוטר פתח הכד ולא קטן יותר. בוחרים אזור של אדמה בו לא נמצאים בקרבתו שתילים, דשא או כל דבר שרגיש לחום.חופרים באדמה בור שניתן להכניס לתוכו את העציץ. אם יש רווח בין הכד לבין דפנות הבור יש למלא אותו באדמה רטובה ולהדק היטב.ממלאים את הכד לכדי שליש /חצי מהחלל בגחלים ומדליקים עד שהאש יורדת והגחלים לוחשות.שוק טלה וירקות נעשה בטאבון במשך 7 שעות, עוף: 4 שעות, דג שלם במלח: כשעה, קיימות עוד אפשרויות עד אין סוף – כולל אפיית לחם.סדנאות "הבוחשות בקדירה" בקיבוץ אייל: סדנת סטייקים, סדנת פירות ים, סדנת ארוחה באריזות נייר וקופסאות עלי בננה, סדנת אכילה בעזרת "המזלג של אלוהים" אוכלים בידיים, סדנאות אקזוטיות מסביב לגלובוס, בישול חוץ – טאבון, מעשנת, טנדורי. המקום יכול להכיל אירועים פרטיים ואירועי חברה עד 60 איש.

מצרכים:
1 עוף שלם נקי
16 שמיניות תפוחי אדמה מרוככים (מספר דקות במיקרו)
4 גזרים חתוכים
4 בצלים חתוכים לרבעים
10 טבעות ג'ינג'ר מקולף
4 ראשי שום שלמים
צרור טימין
1 צנצנת לימונים כבושים
1/2 כוס שמן זית
מלח גס/פלפל שחור גרוס גס
1 לימון שלם
נייר אלומיניום + תבנית אלומיניום גדולה על מנת להכיל את העוף והירקות.

אופן ההכנה:
קולפים, שוטפים וחותכים את כל ירקות השורש, הג'ינג'ר , השום, תפוחי האדמה. מוסיפים לימונים כבושים, מלח, פלפל ושמן זית.
מערבבים את כל המרכיבים היטב כך שהירקות יצופו כהלכה.
מוסיפים לתערובת את העוף ומחככים אותו היטב בירקות המתובלים.
את הטימין והלימון השלם מכניסים לבטן העוף.
פורשים יריעת נייר כסף על תבנית האלומיניום.
שמים במרכז את העוף והירקות ומהדקים את נייר הכסף מסביב לכבודה כולה.
עוטפים את העוף והירקות ב- 4 שכבות של נייר האלומיניום תוך הידוק וקיפול הנייר בכל שיכבה ושיכבה והצמדתו לעוף.
העוף נעטף ב-4 שכבות. תולשים את הנייר, מסובבים את העוף (180 מעלות) ועוטפים אותו באותה הדרך לאורכו.
בסופו של תהליך מתקבל עוף שעטוף בחבילה אטומה, והשכבות שומרות על כל הנוזלים הטעמים והארומה של התבשיל במשך זמן הבישול הארוך.
מכניסים לטאבון לפחות ל- 4 שעות – מכסים ו"שוכחים".

איך עושים טאבון ביתי:
קונים עציץ חמר בעומק של בערך 60-70 ס"מ. יש לדאוג למכסה ברזל בערך בקוטר פתח הכד ולא קטן יותר.
בוחרים אזור של אדמה בו לא נמצאים בקרבתו שתילים, דשא או כל דבר שרגיש לחום.
חופרים באדמה בור שניתן להכניס לתוכו את העציץ. אם יש רווח בין הכד לבין דפנות הבור יש למלא אותו באדמה רטובה ולהדק היטב.
ממלאים את הכד לכדי שליש /חצי מהחלל בגחלים ומדליקים עד שהאש יורדת והגחלים לוחשות.
שוק טלה וירקות נעשה בטאבון במשך 7 שעות, עוף: 4 שעות, דג שלם במלח: כשעה, קיימות עוד אפשרויות עד אין סוף – כולל אפיית לחם.

סדנאות "הבוחשות בקדירה" בקיבוץ אייל: סדנת סטייקים, סדנת פירות ים, סדנת ארוחה באריזות נייר וקופסאות עלי בננה, סדנת אכילה בעזרת "המזלג של אלוהים" אוכלים בידיים, סדנאות אקזוטיות מסביב לגלובוס, בישול חוץ – טאבון, מעשנת, טנדורי. המקום יכול להכיל אירועים פרטיים ואירועי חברה עד 60 איש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר