מצרכים:
750 גרם חזה עוף מנוקה משומן וגידים טחון
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
½ כוס עלי כוסברה קצוצים
1 ביצה
1 חלמון ביצה
2 כפות רוטב סויה
3 כפות קורנפלור
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט אבקת צ'ילי חריף
לציפוי:
½ כוס גרגיר שומשום לבן
½ כוס גרגירי שומשום שחור
לרוטב:
חצי כוס רוטב סויה
רבע כוס מירין
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
חצי כפית שמן שומשום
מעט שבבי צ'ילי יבשים
כף ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כשעה.
מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי בשר קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג.
מערבבים את שני סוגי השומשום ומפזרים אותם על צלחת שטוחה.
טובלים את הכדורים בצלחת השומשום ומגלגלים אותם כך שיהיו מצופים לגמרי.
מטגנים בשמן עמוק וחם כשלוש-ארבע דקות.
מגלגלים אותם תוך כדי הטיגון עד שהשומשום שחום מעט.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.
הגשה:
משפדים כל שלושה כדורים על שיפוד במבו ומגישים עם הרוטב לטבילה.
המתכון מתוך סדנת שף שאהרוני העביר בקניון CINEMALL בחיפה
צילום: נלי שפר