כדורי עוף בציפוי שומשום שחור-לבן

מצרכים:750 גרם חזה עוף מנוקה משומן וגידים טחון3 בצלי שאלוט קצוצים דק3 בצלים ירוקים קצוצים דק2 שיני שום קצוצות דק2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק½ כוס עלי כוסברה קצוצים1 ביצה1 חלמון ביצה2 כפות רוטב סויה3 כפות קורנפלורמלח, פלפל שחור טחון טרימעט אבקת צ'ילי חריףלציפוי: ½ כוס גרגיר שומשום לבן½ כוס גרגירי שומשום שחורלרוטב:חצי כוס רוטב סויהרבע כוס מיריןרבע כוס מיץ לימון סחוט טריחצי כפית שמן שומשוםמעט שבבי צ'ילי יבשיםכף ג'ינג'ר קצוץ1 בצל ירוק קצוץמלח, פלפלאופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כשעה.מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי בשר קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג.מערבבים את שני סוגי השומשום ומפזרים אותם על צלחת שטוחה.טובלים את הכדורים בצלחת השומשום ומגלגלים אותם כך שיהיו מצופים לגמרי. מטגנים בשמן עמוק וחם כשלוש-ארבע דקות. מגלגלים אותם תוך כדי הטיגון עד שהשומשום שחום מעט.מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.הגשה: משפדים כל שלושה כדורים על שיפוד במבו ומגישים עם הרוטב לטבילה.המתכון מתוך סדנת שף שאהרוני העביר בקניון CINEMALL בחיפהצילום: נלי שפר

מצרכים:
750 גרם חזה עוף מנוקה משומן וגידים טחון
3 בצלי שאלוט קצוצים דק
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
½ כוס עלי כוסברה קצוצים
1 ביצה
1 חלמון ביצה
2 כפות רוטב סויה
3 כפות קורנפלור
מלח, פלפל שחור טחון טרי
מעט אבקת צ'ילי חריף

לציפוי:
½ כוס גרגיר שומשום לבן
½ כוס גרגירי שומשום שחור

לרוטב:
חצי כוס רוטב סויה
רבע כוס מירין
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי
חצי כפית שמן שומשום
מעט שבבי צ'ילי יבשים
כף ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומקררים כשעה.
מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת כדורי בשר קצת יותר קטנים מכדורי פינג-פונג.
מערבבים את שני סוגי השומשום ומפזרים אותם על צלחת שטוחה.
טובלים את הכדורים בצלחת השומשום ומגלגלים אותם כך שיהיו מצופים לגמרי.
מטגנים בשמן עמוק וחם כשלוש-ארבע דקות.
מגלגלים אותם תוך כדי הטיגון עד שהשומשום שחום מעט.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערית.

הגשה:
משפדים כל שלושה כדורים על שיפוד במבו ומגישים עם הרוטב לטבילה.

המתכון מתוך סדנת שף שאהרוני העביר בקניון CINEMALL בחיפה
צילום: נלי שפר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר