חומרים ל- 2 סועדים:
2 חזה עוף (שלם גדול)
2 כפות קמח לציפוי
1 ביצה
150 גר' פרורי לחם כוס יין לבן
1 בצל לבן קצוץ
6-8 פטריות שמפיניון קטנות חתוכות דק
100 גרם עלי תרד
חופן אגוזי מלך קצוצים דק
מלח ופלפל שחור גרוס
להכנת הרוטב:
2 כפות חרדל דיז'ון
2 כפות שמן זית
1/4 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מטגנים בשמן זית את הפטריות, הבצל והתרד עד לשלב ריכוך ומוסיפים את האגוזים.
מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור גרוס.
לאחר הטיגון, מסננים ומקררים.
בעזרת סכין בוצעים "כיס" בתוך חזה העוף.
בעזרת כף או שקית זילוף ממלאים את ה"כיס".
טובלים את החזה הממולא בציפוי "אנגלי" (זהה לשניצל) – קמח, ביצה ופרורי לחם.
מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב.
לאחר הטיגון מוציאים ופורסים פרוסות דקות בעובי של כ-2 ס"מ ומניחים בצלחת.
להכנת הרוטב:
על מחבת חמה מניחים 2 כפות חרדל דיז'ון ומוסיפים את היין והשמנת,
מחממים עד לצמצום הרוטב והסמכתו.
יוצקים על פרוסות החזה הממולא.
מומלץ להגשה עם פירה או סלט ירוק.
ממנות פסטיבל 'שף תאכל' – 26 ליולי עד 5 לאוגוסט 2010
פירוט המסעדות והתפריטים באתר הפסטיבל www.2eat.co.il
ובאתר שף תאכל www.chef-tochal.co.il
או בטל. 03-6912540