מצרכים:
פירה:
4 תפוחי אדמה קלופים בינניים
100 גר' חמאה/מרגרינה
כפית מוסקט
כפית טימין קצוץ
מלח
פלפל לבן
250 גר' כבד
יין אדום איכותי
בצל ירוק קצוץ
כף מייפל
מלח גס
פלפל שחור גרוס
חמאה/מרגרינה לטיגון
4 פטריות שמפניון פרוסות לרבעים
כף בצל לבן קצוץ דק
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך.
לסנן את התפו"א ולמעוך בעזרת מועך עד לקבלת מרקם רצוי.
להוסיף את שאר התבלינים והחמאה/מרגרינה ולערבב היטב.
הכנת המנה:
במחבת גדולה עם חמאה מאדים את הבצל והפטריות מעט.
מוסיפים את הכבד וסוגרים מכל צד.
מוסיפים את היין האדום, הבצל הירוק, המייפל ומקפיצים היטב.
משאירים רוטב למנה.
מתבלים במלח ופלפל גרוס ומגישים על מצע הפירה.