שיפודי עוף סאטה

חומרים:700 גר' רצועות חזה עוף טרי – 10X3 ס"מלמשרה:½ כפית אבקת קאריכוס חלב קוקוס1 כף סויה בהירה20 שיפודיםמלח ופלפללרוטב סאטה:1 כפית קארי אדום1 כפית פפריקה מתוקה1 כפית שמן3 כפיות סוכר דקלים/סוכר חום3 כפיות סויה בהירה2 כפיות חמאת בוטנים1 כוס חלב קוקוס½ כוס מיםקורט פלפל לבןאופן ההכנה:מערבבים את כל רכיבי המשרה ומשרים בו את רצועות העוף למשך 3 שעות לפחות. משפדים את רצועות העוף על השיפודים וצולים על הגריל.הכנת הרוטב: מחממים סיר ומוסיפים שמן, קארי ופפריקה ומבשלים במשך מספר דקות. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות נוספות. הגשה: את הרוטב יוצקים מעל השיפודים המוכנים ומקשטים עם עלי כוסברה טריים.סוואלי אלדר היא שפית והבעלים של חברת אוריינטל פוד המייבאת מזון מהמזרח הרחוק. היא מעבירה סדנאות בישול בבית הספר לקולינריה "בישולים".

חומרים:
700 גר' רצועות חזה עוף טרי – 10X3 ס"מ
למשרה:
½ כפית אבקת קארי
כוס חלב קוקוס
1 כף סויה בהירה
20 שיפודים
מלח ופלפל
לרוטב סאטה:
1 כפית קארי אדום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שמן
3 כפיות סוכר דקלים/סוכר חום
3 כפיות סויה בהירה
2 כפיות חמאת בוטנים
1 כוס חלב קוקוס
½ כוס מים
קורט פלפל לבן

אופן ההכנה:
מערבבים את כל רכיבי המשרה ומשרים בו את רצועות העוף למשך 3 שעות לפחות.
משפדים את רצועות העוף על השיפודים וצולים על הגריל.

הכנת הרוטב:
מחממים סיר ומוסיפים שמן, קארי ופפריקה ומבשלים במשך מספר דקות.
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות נוספות. 

הגשה:
את הרוטב יוצקים מעל השיפודים המוכנים ומקשטים עם עלי כוסברה טריים.

סוואלי אלדר היא שפית והבעלים של חברת אוריינטל פוד המייבאת מזון מהמזרח הרחוק. היא מעבירה סדנאות בישול בבית הספר לקולינריה "בישולים".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר